L'alcadessa Ada Colau està confinada preventivament (Reuters / Albert Gea)
Barcelona

Ada Colau i 5 regidors de Barcelona, en aïllament preventiu per coronavirus

Hi ha 5 treballadors municipals que han donat positiu de Covid-19

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i 5 regidors es troben en aïllament preventiu a causa del coronavirus. L'alcaldessa i els regidors estan entre les 145 persones que es troben en aquesta situació al consistori barceloní.

Colau ha explicat en un vídeo que es troba "perfectament" i no té símptomes. L'alcaldessa recorda la indicació general de "baixar l'activitat al màxim". "Hem d'entendre que és un problema col·lectiu i que entre tots hem d'ajudar a contenir el contagi", afegeix. 

 


La regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha explicat que hi ha 5 treballadors municipals que han donat positiu de la Covid-19.

A banda de l'alcaldessa, els regidors confinats preventivament, són Montse Ballarín, Jaume Collboni, Jordi Martí, Rosa Alarcón i Janet Sanz, que s'hi ha afegit aquest dijous.

 


Abaixar el ritme de la ciutat

Aquestes mesures són, segons la regidora, per evitar el creixement dels contagis, sobretot entre els col·lectius més vulnerables, les persones grans i malalts crònics, així com els professionals que en tenen cura.

"Cal abaixar el ritme de la ciutat. Hem de guanyar temps per aplanar la corba, intentant que el nombre de contagis no augmenti.
Durant 15 dies tot allò que sigui prescindible ho hem de deixar de fer, per mirar que el sistema sanitari no es col·lapsi."

"Cal abaixar el ritme de la ciutat": Gemma Tarafa, regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona (ACN / Blanca Blay)


Tancament d'equipaments

La regidora Gemma Tarafa ha anunciat noves mesures de prevenció que s'aplicaran durant 15 dies, a partir de dissabte, a la ciutat. Es tancaran:

  • els centres cívics
  • els casals de barri
  • les biblioteques
  • les escoles municipals de música i el conservatori
  • els espais maternoinfantils
  • els casals d'infants i les ludoteques
  • els espais de joves
  • els centres esportius municipals
  • els ateneus de fabricació

Gemma Tarafa ha dit que cal preservar els serveis essencials, que "continuaran treballant a ple rendiment".

Les 40 biblioteques municipals han anul·lat totes les activitats des d'aquest dijous i, a partir de dissabte, tancaran les portes:

 



 

Contenció i teletreball

L'Ajuntament ha aplicat als 145 treballadors confinats el protocol que primer determina les persones que han estat en contacte amb els casos que han donat positiu. Després, segons Tarafa, se'ls fa una enquesta epidemiològica segons la qual es decideix si continuen o no en aïllament preventiu.

Els que estan en aïllament hi han de passar 14 dies.

La regidora de Salut ha afegit que tots els confinats es troben bé, o amb símptomes molt lleus, i estan treballant des de casa.

"S'han facilitat eines de teleassistència i en cap cas han desatès la feina del seu dia a dia. Per exemple, hem fet la comissió de govern amb tots els regidors, uns presencials i uns altres des de casa."

Tarafa ha deixat clar que no s'ha pensat a substituir l'alcaldessa, que treballa des de casa i seguirà els mateixos protocols que la resta. A tots els confinats només se'ls faran les proves del virus si tenen símptomes, ja que, segons ha assegurat Carme Borrell, gerent de l'Agència de Salut Pública, "no serveix de res fer proves quan no hi ha símptomes".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAda ColauAjuntament de Barcelona
Anar al contingut