Ada Colau (Reuters)
Ada Colau (Reuters)
Madrid

Ada Colau és l'alcaldessa més ben valorada, segons el CIS

L'alcaldessa de Barcelona, amb un 6,05, i la de Madrid, Manuela Carmena, amb un 5,99, són les líders municipals més ben puntuades a l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques

RedaccióActualitzat

Ada Colau és la política més ben valorada a l'Ajuntament de Barcelona, amb un 6,05, segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques, el CIS. L'alcadessa de Barcelona i la de Madrid, Manuela Carmena, amb un 5,99, són les líders municipals més ben puntuades pels ciutadans.

Al consistori barceloní, després d'Ada Colau figura el líder d'ERC, Alfred Bosch, amb un 5,18. El CIS situa per sota del 5 l'exalcalde de la ciutat Xavier Trias (CDC), amb un 4,88; María José Lecha (CUP), amb un 4,5; Jaume Collboni (PSC), amb un 4,31; Carina Mejías (Ciutadans), amb un 2,72, i Alberto Fernández Díaz (PPC), amb un 2,14.

A l'enquesta, gairebé la meitat de barcelonins qualifica la situació de la ciutat de Barcelona de bona o molt bona, però assenyalen entre els principals problemes de la ciutat l'atur, el turisme de baixa qualitat i la brutícia al carrer. També segons el CIS, el model d'estat preferit pels ciutadans de Barcelona és un estat on es pugui reconèixer la independència d'una comunitat autònoma. Ho diu el 36,7% dels enquestats.

Després de l'escenari obert que van deixar les eleccions del 25-M a moltes comunitats autònomes, el CIS recull que l'opció de govern preferida majoritàriament és la suma de les formacions d'esquerres, els pactes entre el PSOE i Podem. A Madrid ho diuen el 29,5% dels enquestats; al País Valencià, el 21,3%, i a les illes Balears, el 26,5%.

 

 

Anar al contingut