L'Hospitalet de Llobregat

Acusen una dona de l'Hospitalet de Llobregat de maltractar la seva filla de tres anys

Els monitors de la llar d'infants on anava la nena van detectar les lesions

RedaccióActualitzat

S'ha sabut aquest divendres, però el cas de l'Hospitalet de Llobregat va passar dimarts. Una dona d'aquesta població del Barcelonès va ser detinguda acusada de maltractar la seva filla de tres anys. Van ser els responsables de l'escola bressol, on anava la nena, els qui van alertar les autoritats dels possibles maltractaments.

Els Mossos van obrir la investigació i el mateix dia van detenir la mare, que va passar a disposició judicial. De moment, la DGAIA, la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, ha obert un expedient de desemparament preventiu i ha deixat, no solament la nena, sinó dos germans més, a càrrec d'altres familiars, mentre s'investiga la mare que, de moment, en manté la custòdia, i ha quedat en llibertat.

El pare del nadó ingressat a Tarragona va ser investigat per maltractaments a un altre fill

Mentrestant, a Tarragona, també s'ha sabut que el pare del nadó d'un mes que està ingressat greu a l'Hospital Joan XXIII per presumptes maltractaments, ja va ser investigat el 2017 per un altre cas similar amb un altre fill.

Un cas que llavors va quedar arxivat perquè no es va poder determinar si les lesions que patia el menor eren accidentals o per un maltractament. Amb tot, el Departament d'Afers Socials i Família va retirar la custòdia al pare, mentre es feia la investigació.

La DGAIA avisa que en tot l'any 2018 es va activar el protocol per maltractament infantil 714 vegades només per alertes hospitalàries:

Els pares del nadó, de 21 i 22 anys, continuen detinguts a la comissaria dels Mossos a Camp-clar i passaran aquest dissabte a disposició judicial acusats d'un delicte de lesions i un de violència física habitual en l'àmbit de la llar. La Generalitat ha assumit la tutela del nen. A Catalunya, hi ha 9.000 menors tutelats.

ARXIVAT A:
Menors
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut