Ciutadans de Caracas demanen l'alliberament de Ledezma.
Ciutadans de Caracas demanen l'alliberament de Ledezma.
Caracas

Acusen l'alcalde de Caracas, l'opositor Antonio Ledezma, de conspirar contra l'estat

La fiscalia apunta una relació entre l'alcalde i uns estudiants acusats de conspirar per organitzar un cop d'estat

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Caracas, el líder opositor Antonio Ledezma ha estat imputat per conspiració i associació per delinquir. L'alcalde va ser detingut dijous i va ser reclòs en una cel·la del Servei de Intel·ligència a Caracas. Fins que no es decideix si anirà a judici, estarà reclòs en un penal militar.

Una font militar veneçolana ha confirmat a la CNN que Ledezma està detingut per un suposat pla d'enderrocar el govern. L'ha denunciat el president de Veneçuela, Nicolás Maduro.

La fiscalia, que té 45 dies per presentar les seves conclusions al jutge, apunta una relació entre Ledezma i uns estudiants acusats de conspirar per organitzar el cop d'estat.

A aquests estudiants, se'ls ha relacionat amb l'expresident colombià Álvaro Uribe, acusat en diverses ocasions per estar darrere de plans desestabilitzadors.

L'oposició equipara la detenció de Ledezma amb el cop d'Estat

Ciutadans de Caracas han sortit el carrer per defensar Antonio Ledezma i demanar la llibertat dels presos polítics.

Al mateix dia de la detenció, l'aliança opositora veneçolana, va dir que la detenció de Ledezma és un cop des de l'Estat contra la democràtica i la voluntat popular.

Dirigents opositors defensaven la innocència de l'acusat i acusaven el govern de violar les garanties de la Constitució. Afirmen que el govern ha de presentar proves en una acusació tant greu com un suposat cop d'Estat.

Anar al contingut