Barcelona

Acusen l'ACA de compra de vots a favor del transvasament d'aigua de l'Ebre a Barcelona

Acusen l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de comprometre's a desbloquejar la construcció d'urbanitzacions a Tarragona a canvi del vot favorable a l'enviament d'aigua de l'Ebre a Barcelona. Alguns alcaldes han reconegut a Catalunya Ràdio que el president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) es va comprometre a canviar informes desfavorables sobre plans municipals si s'allargava el minitransvasament.

Actualitzat

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, d'ERC, ha denunciat compromisos de l'Agència Catalana de l'Aigua per canviar informes desfavorables de plans parcials municipals a canvi del vot favorable al transvasament d'aigua de l'Ebre a Barcelona.

Josep Andreu considera que és indigne prendre aquest tipus de compromisos just abans d'una votació com la de fa dues setmanes per cedir els excedents del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) a Barcelona.

Andreu ha explicat que un alcalde que va decidir canviar el sentit del seu vot a l'últim moment li va reconèixer que ho havia fet perquè s'havien compromès a redactar-li informes favorables dels set plans parcials paralitzats a la seva població.

Tot i que Andreu no ha volgut dir de qui parlava, un municipi que té set plans paralitzats és el del Vendrell. L'alcalde d'aquesta població ha reconegut que el president del CAT, Daniel Pi, va dir en l'última assemblea en què es va votar l'enviament d'aigua a Barcelona que quan s'adjudiquessin les obres de la dessaladora de Cuní tindria prou força per demanar a l'ACA el canvi dels informes negatius per als plans parcials industrials paralitzats.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut