Acusen la Sala Apolo de Barcelona de discriminació per transfòbia

Una usuària denuncia a Twitter que va ser testimoni, dijous, de com el personal de seguretat del local feia fora una persona del lavabo de dones

RedaccióActualitzat

Una acusació per un cas de transfòbia que hauria tingut lloc aquest dijous a la nit a la Sala Apolo de Barcelona està generant indignació a les xarxes. En un fil de Twitter d'aquest divendres, una noia relata que va ser testimoni d'un cas de suposada discriminació trànsfoba als lavabos de l'establiment.

La noia explica que una integrant de seguretat de la sala va entrar al lavabo de dones i va dir-li a una persona que no podia utilitzar-lo i que havia d'anar al lavabo d'homes. En rebre una resposta negativa, segons la mateixa versió publicada a les xarxes, hauria anat a buscar reforços, fins a "quatre persones més" que "la van treure a cops i a empentes."

La resposta de la Sala Apolo ha arribat aquest dissabte al matí. El local s'ha disculpat en resposta a la usuària que exposa el cas "per possibles incidències" i ha afirmat que reforcen la "formació al personal". A més, han demanat que els aportin més detalls per poder-los "investigar i prendre mesures" de manera ràpida.

Els comentaris d'alguns usuaris al mateix fil demanen que els locals d'oci nocturn i similars revisin els contractes amb les empreses de seguretat per assegurar-se que són respectuoses amb la diversitat.

Des de l'Observatori Contra l'Homofòbia asseguren que fa temps que es treballa conjuntament amb a Sala Apolo en el protocol per fer un espai segur i inclusiu, lliure de fòbies, assetjament i comportaments discriminatoris.

L'Observatori explica que, justament, des d'aquest divendres el local ha instal·lat un lavabo inclusiu. A la Sala Apolo disposen d'un punt de l'Observatori les nits de divendres i dissabte per informar i detectar incidències i apliquen el protocol "No callem" de l'Ajuntament de Barcelona per actuar contra agressions i assetjaments sexuals en espais d'oci nocturn, que inclou més de 40 sales i festivals de Barcelona.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut