La presidenta de les Balears nega haver-se saltat les restriccions anti-Covid en un bar
El Hat Bar, on van veure Francina Armengol la matinada del 7 d'octubre
Palma

Acusen la presidenta balear d'estar de nit en un bar saltant-se les normes anti-Covid

El PP li demana la dimissió, però Francina Armengol al·lega que va sortir abans de l'hora obligatòria de tancament i que era a les portes del local pel desmai d'un col·laborador seu

RedaccióActualitzat

La presidenta balear, Francina Armengol, ha negat haver comès cap infracció de les restriccions contra la Covid a les illes. El PP li ha demanat la dimissió immediata per les informacions periodístiques que han situat la dirigent socialista a les portes d'un bar a les 2 de la matinada del 7 d'octubre, quan aquests establiments han de tancar a la 1.

"Una conegudíssima política era a les 2 de la matinada amb el seu cap de comunicació en un bar que hauria d'estar tancat i que la policia local de Palma va haver de tancar després de les queixes dels veïns", ha afirmat el cap de l'oposició, Biel Company.

Francina Armengol
Francina Armengol en una imatge d'arxiu

 

En un comunicat, Armengol ha afirmat que "en cap moment" va incomplir les normes. L'explicació és que, la nit del 6 d'octubre, Armengol va anar a un sopar de feina amb diversos consellers i els seus cap de gabinet i de comunicació en un restaurant de Palma. En acabar, i mentre anaven cap a casa, una part van continuar la conversa i van acabar entrant en un bar situat molt a prop del domicili de la presidenta.

La nota afegeix que el grup va sortir del local "al voltant de la una de la nit" i que "en el moment de sortir, el director general de Comunicació es desmaiar pels efectes de la medicació que prenia des d'aquella mateixa setmana per ansietat laboral, un episodi que es va repetir en una altra ocasió en dies posteriors."

Segons el comunicat, les tres persones que l'acompanyaven van continuar al carrer a l'espera que es recuperés i ho van explicar a la policia local quan van arribar, al cap d'una estona. "Per tant, si es va produir una actuació d'agents de la policia local de Palma a l'establiment, va ser quan la presidenta i els seus acompanyants ja no eren al local", remarca el comunicat.

El govern balear ha lamentat els fets i que s'hagin fet servir "amb finalitats partidistes".

Per la seva part, Cs i Vox han exigit al govern balear que doni explicacions de si s'ha pressionat la policia local per evitar que es filtressin els fets.

Els diaris Última Hora i Diari de Mallorca han publicat diverses informacions sobre els fets. Es fan ressò que l'amo del local Hat Bar es va mostrar en desacord amb la denúncia de la policia local i que va al·legar que havia tancat tard per la presència de la presidenta i el seu equip.

El propietari ha confirmat que un acompanyant d'Armengol es va desmaiar en sortir de l'establiment i ha defensat que ell compleix la llei i serveix les últimes begudes a les 00.45. També ha manifestat que la presidenta no va cometre cap irregularitat "perquè la policia no la va identificar".

ARXIVAT A:
Illes BalearsPSOECoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut