Acusen els detinguts pel crim de Samuel d'intentar matar un jove senegalès que el va ajudar

L'informe d'ADN implica directament dos dels sospitosos en l'agressió mortal al jove de 24 anys

Actualitzat

Els presumptes autors de l'assassinat de Samuel Luiz, el jove de 24 anys que va morir apallissat la matinada del 3 de juliol a la Corunya, haurien intentat també acabar amb la vida d'un dels joves senegalesos que va ajudar la víctima.

Als detinguts se'ls imputa un delicte d'homicidi o assassinat consumat, però també estan sent investigats per un delicte d'homicidi en grau de temptativa per les lesions a Ibrahima Diack, un dels homes senegalesos que va auxiliar la víctima. Segons la investigació, Diack va cobrir amb el cos Samuel, la qual cosa va fer que rebés agressions que van poder acabar amb la seva vida.

Samuel Luiz va morir per "multitud de cops", segons ha indicat el cap de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de la Prefectura Policial de Galícia, Pedro Agudo:

"No hi ha un únic autor material. Són diversos. L'autòpsia parla de diversos cops que són els que produeixen el traumatisme craneoencefàlic que va provocar la mort de Samuel".

Protesta a Madrid contra l'assassinat de Samuel Luiz
Protesta a Madrid contra l'assassinat de Samuel Luiz (Europa Press/M. Dylan)


Aquest dilluns, coincidint amb l'aixecament del secret de sumari, s'han conegut alguns detalls de la investigació de l'agressió mortal, que va originar protestes a tot l'estat contra la LGTBI-fòbia.

En una roda de premsa, els responsables policials han dit que la víctima i els presumptes agressors no es coneixien i han descartat que es fes servir un puny americà en l'agressió, tot i que sí que investiguen si van utilitzar-se alguns elements metàl·lics que s'han trobat a l'habitatge d'un dels menors detinguts.


"Sis minuts fatals"

L'agressió mortal va tenir diferents fases en un espai de 150 metres. Les gravacions que formen part de la investigació mostren una primera agressió cap al jove, que cau però aconsegueix aixecar-se i fugir. Diverses persones el segueixen, l'envolten i l'apallissen fins a la mort.

L'informe d'ADN de la Policia Nacional "implica directament" dos dels detinguts, dos homes, com a principals sospitosos. S'ha extret ADN de la roba, el cos de Samuel i d'una ampolla de vidre i coincideix amb el dels dos primers detinguts. Se sospita que l'ampolla s'hauria trencat contra la víctima.
 

Dels sis detinguts que hi ha en total per la seva "responsabilitat directa" en el crim, tres homes compleixen presó preventiva, dos nois es troben en un centre de menors i una jove, considerada encobridora, va quedar en llibertat amb mesures cautelars.

La policia els atribueix la mort de Samuel, però també l'intent d'acabar amb la vida d'un dels joves senegalesos que va intentar ajudar la víctima, segons ha explicat el delegat del govern espanyol a Galícia, José Miñones:

"Tot comença a les 2:58 i acaba a les 3:04. Són sis minuts fatals, sis minuts d'agressió, sis minuts en què un grup d'amics i coneguts acaba amb la vida de Samuel".

Segons els testimonis, es va tractar d'un crim homòfob perquè els agressors, que tot indica que no coneixien de res la víctima, la van insultar per la seva condició sexual.

Sobre això, Miñones ha assegurat que la jutge serà qui haurà de determinar "si existeix delicte d'odi". El cap superior de Policia de Galícia, José Luis Balseiro, ha assenyalat que "a dia d'avui, no està comprovada aquesta motivació". L'operació policial continua oberta i els investigadors no descarten que hi hagi més detencions.
 

 

 

ARXIVAT A:
Delicte d'odiHomofòbiaGalíciaPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut