María Elósegui, nova jutge del Tribunal d'Estrasburg, aquest dimecres a Saragossa (EFE)
María Elósegui, nova jutge del Tribunal d'Estrasburg, a Saragossa (EFE)

Acusen d'"homòfoba" la nova jutge espanyola del tribunal d'Estrasburg

El col·lectiu LGTBI i diferents partits s'han queixat que María Elósegui hagi vinculat públicament l'homosexualitat amb el desenvolupament de patologies

RedaccióActualitzat

El col·lectiu LGTBI i diverses formacions polítiques han criticat durament aquest dijous l'elecció de la catedràtica de Filosofia del Dret de Saragossa María Elósegui com a nova jutge del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Aquests col·lectius i partits han qualificat de lamentable que s'hagi escollit Elósegui malgrat les seves polèmiques opinions sobre l'homosexualitat i la transsexualitat.

"S'entesten a anar contra la seva biologia"

Segons ha informat el digital eldiario.es, en llibres, entrevistes i articles, Elósegui s'ha mostrat contrària que la unió entre homosexuals es digui matrimoni. També ha assegurat que l'homosexualitat comporta patologies.

Ho va fer, per exemple, en una entrevista al portal almudi.org, vinculat a l'Opus Dei, amb motiu de la publicació del seu llibre titulat "Homes i dones davant els drets productius i reproductius":

"Els que construeixin i realitzin el seu comportament sexual d'acord amb el seu sexe biològic, desenvoluparan una conducta equilibrada i sana, i els que s'entestin a anar contra la seva biologia, desenvoluparan diferents patologies. Això està clar."

 

"Manifestacions estigmatitzants"

Jesús Generelo, president de l'FELGTB, la federació espanyola del col·lectiu LGTBI, ha criticat que s'hagi escollit per defensar els drets humans "algú que ha fet manifestacions estigmatitzants i tan fora de qualsevol suport científic" sobre aquest col·lectiu.

Esquerra Unida, Podem i Catalunya en Comú han titllat Elósegui d'"homòfoba". Segons el líder d'IU, Alberto Garzón, la catedràtica "és contrària als drets civils i a la llibertat sexual".

Per la seva banda, el senador de Podem Ramón Espinar no veu "compatible" representar Espanya al Tribunal d'Estrasburg amb "aquestes barbaritats":

 

En Comú Podem ha criticat que "un jutge que treu zeros als exàmens i una jutge homòfoba" siguin els candidats d'Espanya:

 


Escollida en una terna

María Elósegui va ser escollida aquest dimarts per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa per ser la nova jutge espanyola del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg.

Elósegui va ser l'escollida malgrat una comissió de l'Assemblea havia considerat més idoni un altre candidat de la terna proposada pel govern espanyol, José Martín Pérez de Nanclares, cap de l'assessoria jurídica del Ministeri d'Exteriors.

En aquest procés, l'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos va quedar l'últim, molt per darrere dels altres dos aspirants. Pérez de los Cobos no va saber respondre en anglès les preguntes de la comissió.

Terna escollida de manera "justa i transparent"

Les normes del Consell d'Europa marquen que el procés de selecció de la terna de cada estat membre ha de ser "just i transparent". Això inclou una convocatòria pública i oberta perquè els possibles candidats hi puguin optar.

També marquen que almenys un dels tres candidats de cada estat sigui dona. Segons el mateix Consell, això ha permès que un terç dels 47 jutges d'aquest tribunal siguin dones.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut