Un mico engabiat per a un experiment mèdic (2016) / Roee Shpernik

Acusen de maltractament animal una empresa d'Elon Musk pel sacrifici de 12 micos

Segons un comitè mèdic, van fer servir micos sans per implantar-los un xip que va derivar en complicacions greus

El Comitè de Metges per una Medicina Responsable (PCRM en les sigles en anglès) ha acusat de maltractament animal l'empresa Neuralink, propietat del multimilionari Elon Musk.

Concretament, denuncien el sacrifici d'almenys dotze micos "joves i prèviament sans" per les complicacions derivades d'un implant cerebral en un experiment mèdic de l'empresa per tractar la tetraplegia.  

El comitè bioètic assegura que té documents públics que demostren que els animals van tenir diarrea amb sang, paràlisi parcial i un edema cerebral a conseqüència de l'implant, i per això els van sacrificar. Una acusació que Elon Musk i Neuralink neguen. Segons la seva versió, l'experiment el van fer amb micos en estat terminal.

 

El PCRM ha posat els fets en coneixement de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units. Detallen el cas d'un mico sacrificat l'any 2020 després d'una infecció provocada pel trencament de l'implant.  

També fan referència a un altre simi que després de la intervenció va començar a tenir comportaments estranys, com donar-se cops de cap a terra de forma insistent, com a símptoma de dolor, fins que se li va practicar l'eutanàsia.  

El mitjà especialitzat en tecnologia Wired va comprovar els documents del PCRM i va parlar amb un extreballador de Neuralink que acusa Musk de no dir la veritat sobre la causa de la mort dels micos.

 

Segons la publicació, els registres veterinaris de la Universitat de Califòrnia relaten una bateria de complicacions després de la implantació quirúrgica d'elèctrodes al cervell dels micos.

També citen la necròpsia d'un mico, que determinava que els implants de Neuralink havien esquinçat parts de l'escorça cerebral.

Neuralink és una de les poques empreses al món que investiguen en el desenvolupament d'"una interfície cervell-ordinador": un implant que reculli senyals cerebrals, els analitzi i els tradueixi en ordres a un dispositiu extern.

Diversos organismes federals dels EUA investiguen els experiments de Neuralink amb animals i el tracte que se'ls dispensa. 

Al maig, la companyia va anunciar l'aprovació de l'Administració d'Aliments i Medicaments per fer el primer estudi clínic en humans per tractar la paràlisi.

 

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalTecnologia
Anar al contingut