Cartell amb el missatge "Fora l'Alzheimer de Barcelona"
Els cartells van apareixer davant de seus d'ERC

Acusats de delicte d'odi tres joves pels cartells despectius de Maragall i l'Alzheimer

Els Mossos han identificat els tres responsables, que "no tenen un perfil concret que els relacioni amb cap col·lectiu"

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han identificat i denunciat per un delicte d'odi els tres joves que haurien enganxat cartells que es mofaven de l'Alzheimer de Pasqual Maragall. Els cartells van aparèixer fa dos mesos davant de tres seus d'ERC a Barcelona i mostraven la imatge del candidat d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, i el seu germà Pasqual, expresident de la Generalitat, amb el lema "Fora l'Alzheimer de Barcelona". 

Els Mossos van començar d'ofici la investigació pels fets, que també van denunciar Ernest Maragall i la Fundació Pasqual Maragall i que van rebre el rebuig unànime dels partits catalans. 

El cos policial afirma que la investigació ha finalitzat amb "proves concloents" que determinen la presumpta autoria dels tres joves, amb imatges obtingudes d'edificis i establiments propers, així com la declaració de testimonis.

Un dels homes va ser identificat durant una baralla i va ser reconegut per un testimoni que el va veure enganxant cartells. Tots tres van ser citats a declarar en presència d'advocat com a presumptes autors d'un delicte d'odi i es van acollir al seu dret de no declarar.

"Cap dels joves té un perfil concret que els relacioni amb cap col·lectiu", segons els Mossos, que descartarien així que l'acció estigués vinculada a algun rival polític del candidat a l'alcaldia de Barcelona.

La policia ha informat que un dels homes identificats té antecedents per delictes contra el patrimoni.

ARXIVAT A:
AlzheimerErnest Maragall
Anar al contingut