Un dels quaranta gossos que es troben a la finca, amb ferides a la cara
Un dels quaranta gossos que es troben a la finca, amb ferides a la cara
Alt Camp

Acusada una dona de maltractar 40 gossos a l'Alt Camp

L'ONG Nova Eucària denuncia un cas de "flagrant maltractament animal" al Pla de Santa Maria

Actualitzat

L'organització animalista Nova Eucària ha denunciat que fa mesos que uns 40 gossos són maltractats als afores del Pla de Santa Maria, a l'Alt Camp.

La directora de l'ONG, Anna Carbonell, explica que la plataforma ha corroborat els fets, després d'observar una gran quantitat de gossos "en molt mal estat; alguns presenten sarna, leishmaniosi i mala nutrició. A més, les condicions de l'espai són insalubres i hi ha molta brutícia".

 

 

La mateixa organització ha demanat a través de Twitter que el Departament de Territori i Sostenibilitat actuï al més aviat possible:

 

 

Per la seva banda, la propietària dels animals, Maria Rosa Navarro, ha explicat que no maltracta els animals i els manté en bones condicions:

"Els meus gossos són la meva vida i estic tranquil·la. Els he cuidat molt i donaria la meva vida per ells, que em diguis que els meus gossos no estan bé no ho passo."

Un any de denúncies

Veïns propers a la finca ja van denunciar fa un any l'estat dels animals. A partir d'aquest fet, la Generalitat i el Seprona, de la Guàrdia Civil, van decidir inspeccionar la finca i, finalment, el cas va arribar a la justícia.

 

 

D'altra banda, l'Ajuntament ha explicat que a causa de la gran quantitat d'animals que estan en males condicions no poden solucionar la problemàtica, perquè no compten amb els recursos suficients.

Tal com comenta l'alcalde del Pla de Santa Maria, Mateu Montserrat:

"Si fos una cosa més petita, se n'hauria de fer càrrec l'Ajuntament, però amb una magnitud de 45 gossos nosaltres no tenim diners per solucionar-ho. En aquest cas, és la Generalitat qui intervé."

De moment, la Generalitat ja ha començat a contactar amb diverses empreses que poden acollir els animals.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut