Jutjat de primera instància i instrucció 1 i 2 de Cervera
Jutjat de primera instància i instrucció 1 i 2 de Cervera (Google Maps)

Acusada d'homicidi la mare del nadó de Tàrrega mort per maltractaments

Després de la mort del nadó, el jutjat de Cervera ordena investigar per homicidi la mare, fins ara amb càrrecs per lesions i maltractament

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 1 de Cervera canvia de lesions a homicidi els càrrecs contra la mare del nadó de Tàrrega mort la setmana passada.

La mare, de 18 anys, va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar per presumptes maltractaments al seu fill d'un mes, al jutjat de Cervera.

El nadó va morir a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona el 19 de novembre, catorze dies després de l'agressió. La criatura no presentava cap lesió física visible, però tenia l'anomenada "síndrome del nen sacsejat", una sèrie de lesions cerebrals que es produeixen quan el nadó és sacsejat amb violència.

Els progenitors van declarar el 12 de novembre al jutjat de Cervera, la mare com a investigada i el pare, de 24 anys, com a testimoni ja que en el moment dels fets estava treballant.  

Els maltractaments van tenir lloc el 5 de novembre. Inicialment, la criatura va ser traslladada a l'Hospital Arnau de Vilanova, de Lleida, que va posar el cas en coneixement dels Mossos d'Esquadra el dia 6. A causa de la gravetat de les lesions, el nadó va ser traslladat a Barcelona, on va morir.

El jutjat està pendent de rebre diversos informes i després acordarà, si procedeix, noves diligències.

 

 

ARXIVAT A:
Menors
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut