La manifestació ha estat totalment pacífica i no hi ha hagut incidents
La manifestació ha estat totalment pacífica i no hi ha hagut incidents (@xrmadrid_)
Madrid

Activistes s'estiren davant del "Guernica" en protesta contra la cimera de l'OTAN

Membres d'Extinction Rebellion i Fridays for Future s'han estirat deu minuts davant del quadre de Pablo Picasso per protestar contra la cimera que es fa aquesta setmana a Madrid

Redacció/AgènciesActualitzat

Activistes dels moviments Extinction Rebellion i Fridays for Future han reivindicat aquest dilluns davant del "Guernica" de Picasso que la guerra no es pot relacionar amb l'art i que, per tant, no es pot fer un acte de guerra en un espai de cultura.

Ho han fet davant la previsió que 40 delegacions de membres i simpatitzants de l'OTAN assisteixin aquest dimarts al Museu Reina Sofia i al Museu del Prado per la cimera que l'organització del Tractat Atlàntic fa a Madrid.

Els manifestants, en una actuació que han definit com a pacífica, s'han estès a terra durant 10 minuts, fingint morir mentre quatre activistes més simulaven ser grans mandataris.

Portaven pancartes amb enunciats com "La guerra és la mort de l'art" i "Aquí es reuniran els senyors de la guerra", i finalment han estat desallotjats pel personal del museu.


Protestes i seguretat a Madrid

Aquest mateix diumenge, milers de manifestants van omplir els carrers de Madrid per protestar també per la cimera de l'OTAN que es fa a la capital espanyola aquesta setmana.

La manifestació d'aquest diumenge contra l'OTAN, a Madrid (Reuters)

Madrid ja ha entrat des d'aquest dilluns en fase "crítica" en matèria de seguretat. Hi haurà 10.000 agents policials per a protegir els 40 líders internacionals i 5.000 assistents a la cimera.

La Policia Nacional ha blindat Ifema -amb l'estació de metro tancada- i intensifica les tasques per evitar també possibles atacs informàtics.

També s'alterarà el trànsit a la ciutat.

La policia té sota estrictes mesures de seguretat la zona d'Ifema on assistiran els mandataris de l'OTAN (Reuters)
Anar al contingut