Manifestació a Donesk.
Manifestació a Donesk.
Kíev

Activistes prorussos irrompen en diversos edificis estatals de la región de Donetsk, a Ucraïna, i hissen banderes russes

Protestaven contra la gestió de les noves autoritats que van derrocar el mes de febrer el president Ianukóvitx

RedaccióActualitzat

Activistes prorussos han assaltat la seu de diversos organismes estatals a la regió de Donetsk, a l'est d'Ucraïna, en protesta contra la gestió de les noves autoritats que van derrocar el mes de febrer el president ucranià, Víktor Ianukóvitx.

Els activistes, que han envoltat l'edifici i han penjat una bandera russa i cartells del moviment separatista República de Donetsk, cridaven consignes a favor de la unió amb Rússia, seguint l'exemple de Crimea. També han demanat per megafonia que se celebri un referèndum per demanar l'adhesió de la regió de Donetsk a Rússia.

L'assalt, que no ha fet ferits, és el tercer de les últimes setmanes, i ha passat a continuació d'una manifestació prorussa a la capital de la regió per exigir a les noves autoritats de Kíev que convoquin un referèndum per decidir el futur de Donetsk.

La policia ha hagut de portar fins a la zona un canó d'aigua per dispersar els manifestants i les autoritats han obert una causa penal després de l'ocupació d'avui.

Ferits a Lugansk

Paral·lelament a la ciutat de Lugansk, també a l'est del país, un grup de prorussos han pres la seu dels serveis de seguretat d'Ucraïna. Demanaven la posada en llibertat del seu company Aleksandr Jaritónov, que va ser detingut en una protesta. A Lugansk, però, dues persones han resultat ferides. Una dona ha estat hospitalitzada per contusions al cap i un policia ha estat retirat amb ferides pels serveis d'urgències mèdiques.

Agressions a Járkov

A Járkov, al nord-est del país, hi ha hagut enfrontaments entre els simpatitzants del nou govern i els moviments prorussos. Després d'una hora i mitja de tensió, la policia ha hagut de retirar els activistes proeuropeus, la majoria dels quals havien estat brutalment agredits.

Les autoritats ucraïneses senten temor de la situació que es viu i per la possibilitat que es repeteixi un escenari com el que es va viure a Crimea. Aquesta península va ser annexionada a Rússia el 16 de març.

 



 

 

 

 

Anar al contingut