Moment en què les dues activistes pel clima llancen puré al quadre de Monet
Moment en què les dues activistes pel clima llancen puré al quadre de Monet

Activistes pel clima ataquen ara amb puré de patates una obra de Monet: "art o vida?"

El quadre de Monet que han embrutat amb una pasta llefiscosa pertany a la sèrie Els Pallers (Les Moules) i s'exposava al Museu Barberini de Berlín

RedaccióActualitzat

Dos membres del grup ecologista alemany Letzte Generation ('Última Generació') han llançat aquest diumenge una pasta blanca i llefiscosa contra un quadre del pintor impressionista francès Claude Monet.

Es tracta de puré de patates, segons ha explicat a Twitter aquest grup que defensa que cal adoptar mesures urgents per evitar la crisi climàtica.

En un tuit, els activistes es pregunten què té més valor, si l'art o la vida.

"Puré de patates a Monet. Què té més valor per a tots, l'art o la vida?"

I justifiquen la seva acció afegint que Monet "estimava la natura i va plasmar-hi la seva fràgil bellesa en les seves obres". "Per què molts tenen més por que es faci malbé una imatge que de la destrucció del nostre propi món?", es pregunten.

 

 

A continuació, les dues persones s'han enganxat a la paret amb cola. Poc després la policia els ha tret de la sala i ara els està interrogant.

L'obra, que s'exposava al Museu Barberini de Berlín, pertany a la sèrie Els Pallers del pintor francès. El quadre ha quedat pràcticament cobert per la massa de puré. Per sort, hi havia un vidre de protecció sobre la tela.

Els Pallers, pintat el 1890, forma part de la col·lecció Hasso Plattner des del 2019, quan es va comprar per 110,7 milions de dòlars en una subhasta a Sotheby's.

La portaveu del Museu Barberini, Carolin Stranz, ha dit que ja hi ha personal especialitzat treballant en la neteja de la tela. Encara és aviat, ha afegit, per determinar els possibles danys que hauria patit l'obra. La sala d'exposicions s'ha tancat al públic després de l'atac.

Aquest és el segon atac de les mateixes característiques en una obra d'art. Ara fa una setmana, dues noies del grup Just Stop Oil van llançar un pot de sopa de tomàquet al quadre "Els gira-sols", de Vincent van Gogh, exposat a la National Gallery de Londres. Van dir que ho feien per denunciar les conseqüències de l'augment del preu del petroli i el gas.

 

ARXIVAT A:
ArtAlemanyaMuseusCrisi climàtica
Anar al contingut