Activistes protesten contra la indústria pelletera a Barcelona (Reuters)
Barcelona

Activistes es despullen a plaça Catalunya en defensa dels drets dels animals

Nus i tacats de sang, un grup d'activistes reclamen que a Espanya es legisli contra l'ús de pell animal en la fabricació de peces de vestir

RedaccióActualitzat

Mig centenar d'activistes de l'organització AnimaNaturalis s'han concentrat aquest diumenge a Barcelona nus, amb sang artificial i amuntegats uns sobre els altres per reclamar que a Espanya es legisli contra l'ús de pell animal en la fabricació de peces de vestir.


L'acció s'ha desenvolupat a la plaça de Catalunya, coincidint amb l'obertura dels comerços amb motiu dels descomptes especials que s'apliquen l'última setmana de novembre.

Els concentrats pretenien conscienciar la població sobre "els milions d'animals que anualment són maltractats i assassinats per la indústria pelletera", i demanar que a Espanya es legisli sobre aquesta matèria.

Segons les dades d'AnimaNaturalis, els animals més usats per a la indústria pelletera són visons, fures, guineus, conills, foques, llúdries, vaques i xinxilles, encara que a la Xina també fan servir gossos i gats.

 

AnimaNaturalis estima que cada any se sacrifiquen a la UE uns 32 milions d'animals per al seu ús en peces de vestir i complements, i recorda que, des del 2007, el Regne Unit, Itàlia, Àustria, Croàcia, Grècia, la República Txeca, Suècia, Alemanya i Holanda tenen prohibides les granges pelleteres.

A la ciutat nord-americana de Los Angeles, està prohibida des de començament d'any la venda de pells d'animals, i marques com Versace, Chanel, Prada, Armani, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren, Burberry, Michael Kors, Gucci, Donna Karan, Adolfo Domínguez i Jean-Paul Gaultier han deixat de fer-ne en les seves peces.

La reina d'Anglaterra, Elisabet II, va anunciar aquest mes de novembre que abandonava la pell en el seu vestuari. Ho va anunciar a la revista Vogue la seva estilista, Angela Kelly. La llei de prohibició de les granges de pell de l'any 2000 va prohibir criar qualsevol animal per la seva pell.

ARXIVAT A:
Maltractament animal
Anar al contingut