Exterior de Lestonnac a Lleida (ACN)
Lleida

Activat el protocol per una possible intoxicació alimentària a Lestonnac de Lleida

Alumnes de diferents cursos han tingut vòmits i diarrea lleu

RedaccióActualitzat

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha activat el protocol per una possible intoxicació alimentària a l'escola Lestonnac de Lleida. Desenes d'alumnes del centre han tingut vòmits i diarrea lleu, segons ha sabut Catalunya Ràdio.

S'han pres mostres d'aliments i s'ha fet una enquesta a totes les famílies que es queden a menjador per determinar què podria haver causat la intoxicació. Se'ls pregunta si els seus fills es van menjar els plats que s'oferien dimarts i dimecres de la setmana passada, i si han tingut algun tipus de símptoma. També els demanen si han hagut de rebre atenció mèdica.

Tot i que de forma lleu, han mostrat símptomes d'intoxicació alumnes de diferents cursos, i per això se sospita d'una intoxicació alimentària. Josep Tarragó, director del centre, explica que divendres es van prendre mostres.

"Arran d'algunes baixes, d'algunes queixes o d'algunes evidències que vam tenir a partir de dijous de la setmana passada, vam posar els fets en coneixement del Departament de Salut, qui a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el mateix divendres van venir a l'escola a fer-se càrrec del cas, que entre altres coses consistia a prendre mostres tant de persones com d'aliments."

Fins la setmana que ve no tindran els resultats de les proves que s'han fet. Amb això s'espera poder determinar si algun dels aliments servits al menjador va provocar la intoxicació. Avui l'assistència dels alumnes al centre ja s'ha normalitzat. A Lestonnac hi ha uns 850 alumnes. 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut