Barcelona

Activada l'"operació Fred" a diferents punts de Catalunya

El dispositiu s'estableix per atendre les persones sense sostre que pernocten a la via pública

RedaccióActualitzat

La neu és la protagonista del dia. Neva a les comarques de Lleida i Tarragona i també a les de Barcelona. Davant la possibilitat que les temperatures baixin dels zero graus, s'ha activat l'anomenada "operació Fred" a ciutats com Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Terrassa, Badalona i Tarragona. A Barcelona, una cinquantena de professionals, entre membres de la Creu Roja i els serveis socials, ofereixen a les persones sense sostre l'opció de passar la nit en instal·lacions municipals.

A Tarragona, concretament, s'ha posat en marxa l'"operació Iglú", el dispositiu que cada hivern estableix l'Ajuntament per oferir allotjament a les persones "sense sostre" de la ciutat. L'operació s'activa quan les baixes temperatures poden suposar un perill per a la salut d'aquestes persones. La Creu Roja i Protecció Civil els ofereixen menjar i mantes i també se'ls dóna l'oportunitat de passar la nit en un alberg o una pensió. Els últims anys s'ha incrementat el nombre de persones que viuen al carrer.

A Barcelona, l'Ajuntament ha activat el Pla d'Emergències Municipal per Neu i Gel. D'aquesta manera es posen en funcionament tots els serveis municipals, preparats per escampar sal i retirar neu en cas que sigui necessari. S'han mobilitzat trenta vehicles de treure neu i a la zona alta de la ciutat ja hi ha repartits contenidors amb sal. Des de l'Ajuntament es recomana als ciutadans que intentin evitar l'ús dels vehicles particulars i utilitzin el transport públic, preferentment, el metro.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut