El president Torra, durant el seu discurs (ACN)
El president Torra, durant el seu discurs (ACN)

Torra: "Amics dels CDR, que pressioneu i feu bé de pressionar"

El president de la Generalitat ha demanat a Sant Julià de Ramis defensar fins al final "els dies que vindran"

RedaccióActualitzat

El consell executiu extraordinari d'aquest dilluns s'ha fet a Sant Julià de Ramis, al Gironès. S'ha triat aquesta localitat perquè és on havia de votar el president Carles Puigdemont en el referèndum de l'1-O. No ho va poder fer per la presència de la Guàrdia Civil, però Puigdemont va acabar votant a Cornellà de Terri.

Un dels acords més importants que s'ha fet públic és el nomenament del nou director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, que dependrà del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat.

Prèviament, s'ha fet a Sant Julià de Ramis un acte institucional organitzat per l'Ajuntament. Hi ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Parlament, Roger Torrent. La primera fila de seients s'ha reservat per als líders independentistes que són a la presó o que es troben a l'exili. A les cadires s'hi ha col·locat els seus retrats.

Torra ha començat el seu discurs amb un agraïment "al govern que va fer possible el referèndum d'autodeterminació fa un any, a tots els amics i companys que no són a la primera fila i que haurien de ser-hi".

El president també ha volgut agrair a tota la gent que ha fet possible l'acte, com els "amics dels CDR, que pressioneu i feu bé de pressionar".

"El nostre gran agraïment és a tots vosaltres, els que heu fet possible un acte com el d'avui. Als trabucaires, als castellers, als dansaires... A vosaltres, amics dels CDR, que pressioneu i feu bé de pressionar."

El president ha afirmat que l'1-O era "la llavor constituent de la república catalana". Per a Torra, "tot comença l'1-O i tot torna a l'1-O, perquè és quan decidim autodeterminar-nos". També ha dit que "l'1-O i el 27-O van junts, no s'entén una cosa sense l'altra".

Torra ha fet una crida a recuperar l'esperit de l'1-O, "que actuem amb la mateixa determinació, amb la mateixa voluntat elèctrica". Ha acabat fent una crida per a quan es dictin les sentències dels líders independentistes que són a la presó i ha afirmat que no accepta que hagin comès cap delicte:

"El que no podem acceptar és que votar sigui un delicte, el que no podem acceptar és que exercir la democràcia sigui castigat. El delicte és que et peguin per anar a votar, el delicte és que t'engarjolin per haver exercit la democràcia."

Finalment ha demanat "defensar fins al final els dies que vindran".

El president Torrent ha afirmat que "l'1-O, sobretot, és futur, no només és memòria de dignitat, sinó que sobretot és recorregut de futur".
Per Torrent, "tot el que vam fer aquell dia ens ensenya quin és el camí, ens ensenya com hem de caminar". I ha conclòs afirmant que "l'1-O és la llavor de totes les victòries. La llavor de la república".

 

En el seu discurs per clausurar l'acte, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha apel·lat a la consciència col·lectiva de tots els catalans "per saber si acceptarem o no" les sentències que es dictin als líders independentistes.

 


Els veïns han entregat clavells vermells als membres del govern (ACN)
ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut