Acte alternatiu de l'Associació de Víctimes pel 17A amb Ciutadans, PP i Vox
Comandaments policials presents en l'acte d'homenatge alternatiu de l'ACVOT

Acte alternatiu de l'Associació de Víctimes del Terrorisme amb Cs, PP i Vox

RedaccióActualitzat

El record dels atemptats de Barcelona i Cambrils s'ha viscut amb certa divisió. A l'acte institucional -que s'ha fet amb sobrietat i sense parlaments polítics- s'hi ha sumat una convocatòria paral·lela de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT).

Com ja va passar l'any passat, l'ACVOT ha fet el seu propi acte de rècord una hora i mitja després de l'acte institucional. L'ACVOT considera que no estaven representats a l'acte de la Rambla i han fet una convocatòria paral·lela perquè han assegurat que volien un acte al marge de la política.

A la seva convocatòria, però, hi ha han assistit el PP, Ciutadans i Vox. També hi eren el nou president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, el llavors delegat del govern a Catalunya Enric Millo, i comandaments dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

 

 

L'acte, igual que l'oficial, ha comptat amb un minut de silenci i una ofrena floral. Però a diferència de l'institucional, sí que s'han fet parlaments. L'ACVOT ha denunciat l'"oblit" i "marginalitat" d'algunes víctimes i ha reclamat "memòria, dignitat i justícia".

Entre les desenes d'assistents a l'acte no hi havia cap pancarta, però sí que s'han vist dues banderes espanyoles que portaven alguns dels presents.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut