L'objecte trobat al mar a la platja del Somorrostro de Barcelona no era un projectil

Es tracta d'un tub metàl·lic en desús destinat a la mescla de gasos i que estava dins d'una carcassa de formigó

RedaccióActualitzat

L'objecte sospitós localitzat al fons del mar, que ha obligat a tenir acordonada la platja del Somorrostro de Barcelona durant un dia és un tub metàl·lic i no un projectil. El va localitzar un bussejador diumenge a la tarda i en va alertar les autoritats.

Un equip de l'Armada espanyola es va desplaçar des de Cartagena fins a la capital catalana per carretera --i no en un vaixell, com havia informat la Guàrdia Civil en un principi-- per avaluar l'objecte.

Després que aquest dimarts una primera immersió no tingués èxit per falta de visibilitat, aquest dimarts els especialistes s'han tornat a submergir a les nou del matí.

S'ha pogut arrencar la carcassa de formigó que encofrava l'objecte sospitós, fins a deixar-lo visible. Finalment s'ha determinat que es tracta d'un tub metàl·lic cilíndric destinat a la mescla de gasos, i que ja no s'utilitza.

 

Platja del Somorrostro de Barcelona amb els accessos tancats (ACN)

 

Fonts de la Guàrdia Civil havien dit que "per la mida i la forma" de l'objecte trobat al fons del mar, podria tractar-se d'un projectil de guerra. El bussejador va veure l'objecte a uns cinc metres de la costa.

Platja del Somorrostro de Barcelona desallotjada aquest dilluns (ACN)


El projectil de Barcelona i la falsa alarma de Badalona

Aquest estiu ja hi va haver dos episodis similars a les platges de Barcelona i Badalona. En el primer cas, es tractava d'un projectil fabricat el 1936 però no se sap del tot quan va ser llançat a la costa barcelonina. L'artefacte es va localitzar a uns 25 metres de la platja. Artificiers de l'Armada van fer explotar l'artefacte dins del mar.

El cas de Badalona va resultar ser una falsa alarma. L'objecte localitzat a la platja del Cristall de Badalona no era una bomba. Especialistes de l'Armada, procedents de Cadis, van determinar que l'objecte trobat per un bussejador era d'una pilona de formigó que, juntament amb quatre cilindres més, formava part d'una antiga estructura abandonada al fons del mar.

ARXIVAT A:
SeguretatGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut