Un mecànic inspecciona un cotxe al taller d'un concessionari
Les ajudes per pagar deutes es poden demanar fins al 30 de juny (ACN)

Acord per prorrogar les ajudes a autònoms i tenir més exempcions fiscals per la Covid

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres un nou paquet de subvencions que van més enllà de les pactades fins al 30 de juny

Actualitzat
El Ministeri de Seguretat Social i les organitzacions d'autònoms ATA, UPTA i UATAE han pactat substituir la prestació extraordinària per cessament d'activitat a partir del 30 de juny per una nova ajuda amb condicions més flexibles i amb la possibilitat de compatibilitzar-la amb el manteniment de l'activitat.

L'acord preveu que es podrà accedir a l'ajuda, encara que es mantingui l'activitat, quan la facturació hagi caigut un 75% respecte del mateix període de l'any passat.

 

Per sota de 1.662 euros

En canvi, com a novetat, estableix que els ingressos de les persones que rebin l'ajuda hauran d'estar per sota de l'1,75 del salari mínim interprofessional, és a dir uns 1.662 euros.

D'altra banda, l'acord inclou, segons els sindicats, que es podran acollir a la nova subvenció les persones que ja rebin l'ajuda extraordinària.

Per a la resta, hi haurà exempcions en les quotes de la Seguretat Socials durant tres mesos més. En el mes de juliol, serà del 100%, a l'agost del 50% i al setembre del 25%.

Pla general d'un dels emprenedors provant el nebulitzador portàtil a una botiga de Girona. Foto publicada el 7 de maig del 2020 (horitzontal)
 

Autònoms de temporada

D'altra banda, es posarà en marxa un nou subsidi per a autònoms de temporada, que havien quedat fora de les ajudes.

La prestació podria tenir una durada de 4 mesos, de juliol a octubre, suposarà el 70% de la base reguladora –un mínim de 661 euros al mes- i per rebre-la caldrà acreditar l'activitat d'autònom de temporada en els darrers dos anys. No podran, però, treballar.

Els sindicats alerten, però, que el document final –que s'aprovarà previsiblement demà en Consell de Ministres extraordinari- pot tenir modificacions d'última hora.

També diuen que no s'ha concretat què passarà amb les cotitzacions de les persones que s'acullin a aquesta prestació.

ARXIVAT A:
Coronavirus Autònoms
Anar al contingut