Molt dels treballadors que continuen en ERTO són del sector turístic (Pexels)
Molt dels treballadors que continuen en ERTO són del sector turístic (Pexels)
Madrid

Acord per prorrogar els ERTO fins al 28 de febrer de 2022

Es milloraran les exoneracions a la Seguretat Social per a les empreses que ofereixin formació als treballadors inclosos en un expedient temporal

RedaccióActualitzat

Govern espanyol, patronals i sindicats han arribat a un acord per prorrogar els ERTO fins al 28 de febrer de l'any que ve.

Aquesta és una de les principals novetats, ja que fins ara s'havia parlat d'allargar-los fins a finals de gener.

Ajuda lligada a la formació

Un dels principals punts d'aquesta negociació ha estat la formació. Ara es milloraran les exoneracions a la Seguretat Social per a les empreses que ofereixin formació als treballadors que tinguin inclosos en un expedient temporal.

Segons fonts sindicals, en el cas de les empreses de més de 10 de treballadors l'exoneració serà del 80% si s'imparteix formació i quedarà en el 40% si no és així.

Per a les empreses més petites, el percentatge serà també del 80% si s'ofereixen accions formatives i del 50% en cas que sigui sense.

Quedaran al marge d'aquest esquema d'exoneracions les empreses de menys de 10 treballadors.

Es manté el punt que no permet acomiadar treballadors.

L'acord preveu prorrogar un any l'anomenat "comptador a zero" en les prestacions per atur, perquè els treballadors en ERTO no gastin els drets d'atur adquirits.

Pendent de ratificació

El pacte entre agents socials i govern espanyol haurà de ser ara ratificat pels sindicats (CCOO i UGT) i patronals (CEOE i Cepyme).

Si la ratificació arriba a temps, aquest mateix dimarts podria ser aprovat al Consell de Ministres.

Aquesta és la sisena pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació, una situació en què estan unes 49.000 persones a Catalunya, la meitat vinculades al sector del turisme.

ARXIVAT A:
Drets laboralsAtur
Anar al contingut