Acord per l'ERO del BBVA, que afectarà 2.935 treballadors

Un terç dels treballadors afectats són a Catalunya

Actualitzat

El BBVA ha tancat un acord amb els sindicats per acomiadar 2.935 treballadors, el 10% de la plantilla a tot l'estat. S'ha aconseguit rebaixar el nombre inicial d'acomiadats en 863 persones.

Aproximadament un terç dels acomiadaments seran a Catalunya.

El gruix dels acomiadats seran de la xarxa d'oficines i, segons Comissions Obreres, que és el sindicat majoritari, s'ha aconseguit un ampli ventall d'opcions de sortida per poder aconseguir que no hi hagi acomiadaments forçosos. I també destaquen que han eliminat la clàusula que obliga que la meitat de les sortides fossin de menors de 50 anys.

Finalment el nombre d'acomiadats frega els 3.000 i inclouen 210 excedències. També s'ha aconseguit amb recol·locacions internes, treball en remot i mobilitat geogràfica.

Catalunya serà la comunitat més afectada, amb al voltant del miler d'acomiadats i el tancament d'unes 180 oficines de les prop de 500 que es tancaran a tot l'estat.

El BBVA preveu que el pla tindrà un cost de 960 milions d'euros, a partir del segon semestre, que és quan començaran a marxar els treballadors. Els sindicats reconeixen que s'han millorat les condicions econòmiques de les sortides, que van dels 40 dies per any treballat els menors de 50 anys als 20 dies per als de 63 anys.

 

L'acord ha aconseguit el suport dels sindicats que representen més d'un 70% de la plantilla, però hi ha hagut vots en contra. Com el del Sindicat d'Estalvi de Catalunya, que creu que aquí hi haurà baixes forçoses perquè ja sabien fet retallades de plantilla per la integració de Catalunya Caixa.

Tant uns com els altres destaquen que han sigut clau les mobilitzacions de la plantilla de les últimes setmanes.

El termini legal per a les negociacions acabava el dia 4 passat, però el banc va millorar les condicions de sortida i va ampliar el temps perquè els sindicats poguessin estudiar la nova proposta. Va ser l'endemà d'una vaga de 24 hores.

 

ARXIVAT A:
BancaAtur
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut