Pla general de la presentació de l'acord per potenciar els estudis de Termalisme i Benestar, al Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, …
Pla general de la presentació de l'acord per potenciar els estudis de Termalisme i Benestar, al Balneari Termes Victòria de Caldes de Montbui, el 6 de maig de 2021. (Horitzontal)

Acord per desenvolupar part del cicle formatiu en Termalisme i Benestar en balnearis de Caldes de Montbui

Actualitzat

ACN Caldes de Montbui.-El departament d'Educació potenciarà el proper curs el cicle formatiu Termalisme i Benestar, que va iniciar al setembre de 2020 a l'institut Manolo Hugué de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) amb tretze alumnes. La titulació està vinculada al municipi, ric en propietats termals, i pretén desenvolupar l'aplicació de tècniques d'hidrocinèsia, hidrotermals, massatges estètics i programes de condicionament físic, entre d'altres. El conseller Josep Bargalló ha presentat aquest dijous l'acord amb l'Associació Balneària per impulsar els estudis, únics a Catalunya per potenciar el turisme vinculat al benestar. L'acord preveu la cessió de les instal·lacions dels balnearis al centre educatiu, amb personal expert de suport i assessorament tècnic.

De cara als treballadors amb experiència laboral en el sector termal, el conveni inclou assessorar-los i orientar-los en els processos de reconeixement acadèmic de la seva experiència professional. Així mateix, preveu poder promoure una mesura flexibilitzadora perquè personal treballador del sector termal pugui cursar estudis per a determinats mòduls i unitats formatives dels cicles formatius per poder obtenir la titulació o la certificació corresponent.En acabar el cicle, d'unes 2.000 hores, s'obté un títol per poder exercir en el sector de les cures de la imatge personal, en el subsector de cures estètiques, en petites i mitjanes empreses, com ara hotels, spas i balnearis, entre d'altres. La seva activitat està compresa en les àrees de tractaments estètics integrals, estètica hidrotermal, massatge estètic i drenatge, assessorament en tractaments cosmètics, condicionament físic i recreació, ocupant-se de la planificació, organització, dinamització i avaluació de les activitats.

Anar al contingut