La primera fase preveu construir pisos en 3 solars a Barcelona i 3 més en altres municipis
La primera fase preveu construir pisos en 3 solars a Barcelona i 3 més en altres municipis (CCMA)

Acord per construir 4.500 pisos de lloguer a menys de 700 euros a l'àrea de Barcelona

Una iniciativa d'administració i empresa privada, pionera a l'Estat, construirà en una primera fase 640 pisos a Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Montgat i Sant Adrià de Besòs

Una nova iniciativa construirà en els propers anys 4.500 pisos de lloguer assequible a Barcelona i la seva l'àrea metropolitana. La meitat es faran a la capital catalana i l'altra meitat, en altres municipis.

La societat que ho impulsa, anomenada Habitatge Metròpolis Barcelona, és la primera iniciativa publicoprivada d'aquest tipus a l'Estat.

L'Ajuntament de Barcelona i l'àrea metropolitana hi aportaran un 50% del capital, i l'altra meitat l'hi posarà una companyia formada per les empreses Cevasa i Neinor

Els pisos es llogaran per un preu d'entre 450 i 700 euros al mes.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que l'habitatge construït no es podrà privatitzar:

"Es blinda la possibilitat que no pugui ser privatitzat i que sigui un lloguer assequible, que no és exactament el mateix que un lloguer social, és un lloguer que està per sota de preu de mercat però en podem fer molt més volum gràcies a la col·laboració publicoprivada."

En una primera fase, el nou operador construirà 640 habitatges en 6 solars, 3 a Barcelona i 3 promocions més en altres municipis.

 

A Barcelona, Sant Boi, Montgat i Sant Adrià

A la capital catalana, es faran uns 125 habitatges en dos solars de la Marina del Prat Vermell, 106 més en un solar a la Sagrera i 112 en un altre a les Casernes de Sant Andreu.

També se'n faran 100 al Saló Central de Sant Boi de Llobregat; a Montgat, 130 habitatges en 2 solars al Turó del Sastre i a Sant Adrià de Besòs, 57 pisos en un solar a la Catalana.

La societat mixta construirà 640 habitatges en la primera fase
La societat mixta construirà 640 habitatges en la primera fase (CCMA)

La iniciativa permetrà, segons els seus promotors, impulsar habitatge assequible en municipis on els ajuntaments sovint ho tenen complicat per aconseguir capital per fer-ho. 

Els pisos s'adjudicaran d'acord amb els mecanismes habituals. Les persones que hi visquin pagaran el preu de lloguer d'habitatge protegit vigent en cada moment, que actualment és, com a màxim, de 8,95 euros el metre quadrat.

 

Evitar l'especulació del sòl

L'objectiu és oferir habitatge assequible però també garantir el control públic i evitar l'especulació del sòl. Així mateix, les noves construccions incorporaran la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

La construcció dels habitatges mobilitzarà 600 milions d'euros i es preveu que creï un miler de llocs de treball, segons dades del mateix sector.

Es pretén que aquest nou model publicoprivat de construcció d'habitatge assequible sigui referent i que es repliqui en altres punts del territori.

 

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut