Es mantindran els dispositius de l'hospital també a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat (Wikimedia Commons/CC BY-SA 3.0)

Acord per ampliar l'Hospital Clínic: s'ubicarà al recinte esportiu de la UB, a la Diagonal

El nou Hospital Clínic tindrà una superfície de 290.000m² i es vol que esdevingui un dels campus biomèdics més importants d'Europa

RedaccióActualitzat

Ja hi ha acord per fer créixer l'Hospital Clínic. S'ubicarà a l'espai que actualment ocupa el recinte esportiu de la Universitat de Barcelona, a dalt de tot de l'avinguda Diagonal i tindrà una superífice de 290.000 m². Es vol agrupar en un únic campus l'assistència, la docència, la recerca i la innovació.

Amb l'acord de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el mateix centre sanitari, es posa punt final a anys de reivindicacions d'un hospital que a la ubicació actual ja no podia créixer ni incorporar millores tecnològiques.

El febrer del 2021, les institucions implicades ja van acordar de manera formal impulsar un nou espai per al Clínic. Ara, la Comissió Interinstitucional que avaluava els condicionaments de la nova ubicació del Clínic des del mes de maig ha conclòs que l'espai de la Diagonal és el més adequat per ampliar el centre per comptar amb un dels campus biomèdics més importants d'Europa, que inclourà la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, així com edificis de recerca i innovació. 

Durant els propers mesos es concretarà el projecte des del punt de vista tècnic i financer, així com per fixar un calendari d'activitat.


Futurs usos per a l'hospital a l'Eixample  

S'ha acordat proposar futurs usos de l'emplaçament actual de l'hospital a l'Eixample i del solar del carrer Provença per proveir necessitats d'equipaments sanitaris, d'educació o dels Bombers de Barcelona, entre altres. La futura construcció de les noves instal·lacions permetrà mantenir els dispositius de l'hospital també a les seus de Villarroel, Plató i la Maternitat. 

 

 

 

ARXIVAT A:
SalutUrbanisme Recerca científicaAjuntament de Barcelona
Anar al contingut