Madrid

Acord "in extremis" entre el PSOE, el PP i CiU per salvar la "llei Sinde" al Senat

Només quatre hores abans per al final del termini -a les 12 de la nit- per salvar la "llei Sinde" al Senat, el PSOE, el PP i CiU han negociat contra rellotge i han arribat a un acord que s'ha traduït en la presentació d'una esmena conjunta que permetrà aprovar la norma a la cambra alta, després que va ser rebutjada al Congrés el 21 de desembre. Per arribar a aquest acord, el PSOE ha acceptat les garanties judicials que reclamava el PP. És a dir que per clausura una pàgina web no n'hi haurà prou amb una decisió d'una comissió ministerial sinó que sempre caldrà que ho autoritzi un jutge.

Actualitzat
El govern espanyol i el PP han arribat, finalment i contra rellotge, a un acord per salvar la "llei Sinde" al Senat. Una acord que s'ha traduït en la presentació d'una esmena conjunta per aprovar la normativa a la cambra alta, probablement el 9 de febrer. El text va ser rebutjat pel Congrés el 21 de desembre i, poc després, Sinde va assegurar que treballaria per aconseguir una llei que satisfés tothom.

L'acord s'ha aconseguit perquè finalment el PSOE ha acceptat les garanties judicials que reclamava el PP. És a dir que per clausurar una pàgina web no n'hi haurà prou amb una decisió d'una comissió ministerial, sino que sempre caldrà que ho autoritzi un jutge.

Durant tot el dia socialistes i populars han treballat amb discreció per arribar a aquest acord, tot i que la llei té una forta oposició entre la comunitat internauta. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ja havia dit que l'acord era possible sempre que el PSOE introduís garanties judicials en l'aplicació de les normes contra la pirateria a internet.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut