L'acord de bones pràctiques l'han signat més de 40 empreses tecnològiques (Reuters / Dado Ruvi)

Acord entre la UE i grans tecnològiques perquè etiquetin els continguts generats amb IA

És un codi de bones pràctiques voluntari que han signat més de 40 empreses del sector, com Google, Meta, TikTok o Microsoft, però no pas Twitter, que es va retirar de les negociacions fa uns dies

La Unió Europea ha arribat a un acord amb les principals plataformes tecnològiques, entre les quals Google, Microsoft, Meta (matriu de Facebook) o TikTok perquè etiquetin tots els continguts que generin amb intel·ligència artificial. És a dir, perquè identifiquin de manera visible tots els textos, imatges, vídeos i àudios que no hagin estat creats per una persona o col·lectiu humà, com ha explicat la vicepresidenta de Valors i Transparència de la Comissió Europea, Vêra Jourová:

"L'usuari veurà que aquest no és el text o la imatge creat per una persona normal, sinó que és un robot que parla. És important que hi hagi rapidesa, que l'etiquetatge ha de ser immediat, i també claredat."

La Comissió Europea vol que la mesura, que de moment és voluntària i està pensada per combatre la desinformació, s'apliqui al més aviat possible, mentre treballa en una nova llei que ha de regular aquestes pràctiques.

La vicepresidenta i comissària de Transparència, Vêra Jourová (Comissió Europea)

 

Twitter se'n desmarca

Brussel·les ha arribat a aquest acord, signat amb més de 40 empreses i plataformes del sector, aquest dilluns. Al marge n'ha quedat Twitter, que fa uns dies va abandonar les negociacions per a un codi voluntari de bones pràctiques dins la UE contra la desinformació.

Per Jourová la decisió d'Elons Musk és un error:

"Creiem que és un error. Twitter ha triat el camí difícill, el camí de la confrontació. I les seves accions i el compliment de la llei europea seran examinats de manera ferma i urgent."

La vicepresidenta de Transparència ha advertit que vigilaran Twitter de prop per vetllar que compleix la normativa europea, tot i que no ha avançat si preveuen cap tipus de sanció contra la companyia, tenint en compte que el codi de bones pràctiques firmat és voluntari.

També ha dit que faran un examen detallat per assegurar-se que la companyia presidida per Elon Musk compleixi la nova llei europea de serveis digitals que entrarà en vigor el pròxim 25 d'agost.

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaTwitterIntel·ligència artificial
Anar al contingut