Acord entre la Conselleria d'Educació de Cantàbria i la Federació de Pares d'Alumnes per conciliar el nou calendari escolar

A partir del setembre, els alumnes cantàbrics faran una setmana de vacances cada dos mesos lectius

RedaccióActualitzat

A Cantàbria han tirat pel dret i han canviat el calendari escolar perquè els col·legis facin una setmana de vacances cada dos mesos. A part de les vacances de Nadal i Setmana Santa, tindran una setmana lliure a començament de novembre, a començaments de gener i a finals d'abril. 

L'anunci ha revolucionat les associacions de mares i pares d'alumnes a nivell estatal. Consideren que si el nou calendari s'aplica suposarà un maldecap per als pares, que hauran de fer mans i mànigues per poder conciliar l'horari d'escola i el professional.

La FAPA assegura que no en critica la filosofia però sí que no se'ls hagi consultat. Segons l'acord, que només afecta els centres públics, durant els períodes no lectius s'oferiran activitats de 9 a 12 del matí, gratuïtes, una despesa que assumiran el govern i les AMPAs. També funcionaran els menjadors, que seran gratuïts per als alumnes becats.

La mesura ha tingut repercussió a tot l'Estat: hi ha veus a favor, que hi veuen beneficis pedagògics, però també veus en contra, tant per la conciliació familiar com per haver pres una mesura com aquesta sense comptar amb el criteri de les famílies.

 

 

Anar al contingut