L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dijous, al Telenotícies Vespre, de TV3
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquest dijous, al Telenotícies Vespre, de TV3
Barcelona

Acord entre el govern i l'Ajuntament de Barcelona per facilitar la votació de l'1-O

El secretari de l'Ajuntament ha advertit que posar a disposició de la Generalitat els locals habituals de votació comporta l'incompliment de les sentències del TC

RedaccióActualitzat

Acord entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, segons ha pogut saber TV3, per facilitar que els ciutadans pugin votar l'1 d'octubre. Després de dies sense definir una posició concreta, l'alcaldessa Ada Colau ho ha confirmat en un tuit aquesta tarda.

Colau afirma que "compleix el seu compromís" i diu que "a Barcelona, l'1 d'octubre es podrà participar sense posar en risc institució ni servidors públics."

El que no ha aclarit és quina és la fórmula acordada perquè tots els barcelonins tinguin un local de votació.

 

 

 

Sense donar més detalls de l'acord, Puigdemont s'hi ha referit després de visitar les instal·lacions del setmanari "El Vallenc", que va ser registrat dissabte per la Guàrdia Civil.

 

"Jo estic molt content de l'acord, de l'entesa que tenim amb la ciutat de Barcelona, per poder fer possible una aspiració que compartíem i que hem trobat la manera de fer-ho cadascú preservant allò que havíem de preservar: preservant institucions, preservant funcionaris, però, sobretot, preservant també un dret bàsic que és que la gent de Barcelona, finalment, podrà votar. I podrà votar amb normalitat."

"La situació repressiva que estem vivint no és acceptable. No és la solució i complica la situació. Jo crec que fiscalia ha anat molt més enllà del que ha dit el TC. Crec que estem perdent el nord i hem de fer una crida al diàleg."

 

El secretari municipal adverteix de l'"incompliment"

 

Poc abans de saber-se aquest acord entre l'Ajuntament i la Generalitat, el secretari municipal de l'Ajuntament de Barcelona ha dictaminat en un informe, que el govern de l'alcaldessa Ada Colau ha d'acatar el Tribunal Constitucional i no col·laborar en el referèndum de l'1 d'octubre cedint col·legis electorals perquè, d'altra manera, pot tenir conseqüències "penals".

En l'informe, el secretari adverteix que posar "a disposició de la Generalitat de Catalunya" els locals "que s'utilitzen habitualment com a centres de votació" comporta "un incompliment" de l'obligació de complir les sentències del Constitucional.

 

"L'Alcaldessa, l'Ajuntament de Barcelona i els seus treballadors i treballadores en exercici de les seves funcions públiques queden vinculats pel mandat del Tribunal Constitucional, d'abstenir-se de realitzar actuacions que permetin la preparació i/o celebració del referèndum."

 

Collboni: ni locals, ni suport

 

El segon tinent alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha dit en un tuit que l'Ajuntament "no facilitarà mitjans, ni locals" per l'1 d'octubre i que els socialistes no participaran en cap mobilització a favor del referèndum, "que està fora de la llei".

 

"Al govern de la ciutat de Barcelona no s'ha pres cap decisió que faci referència a l'1 d'octubre que no sigui la de complir allò que ha dit el secretari. Si hi ha hagut contactes de tipus polític, en tot cas haurà estat a nivell d'organitzacions polítiques, no a nivell institucional."

 

I ha estat taxatiu.

 

"L'Ajuntament de Barcelona no participarà en la convocatòria d'aquest referèndum perquè està fora de la llei en aquests moments i, per tant, entre altres coses, no podrà posar a disposició locals municipals."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut