El PSOE, Compromís i Podem han firmat el pacte del nou govern al País Valencià
Els signants del "Botànic II" aquesta tarda a Alacant
València

El PSPV, Compromís i Podem firmen el pacte pel nou govern al País Valencià

Les tres forces han desbloquejat les negociacions just abans del debat d'investidura, i aquest dijous votaran la reelecció de Ximo Puig com a president valencià

RedaccióActualitzat

Els líders del Partit Socialista del País Valencià, Ximo Puig, de Compromís, Mònica Oltra, i d'Unides Podem, Rubén Martínez, han firmat aquest dimecres a la tarda a Alacant el pacte del nou govern del País Valencià que permetrà investir novament Puig com a president.

Els tres dirigents han rubricat la reedició de l'anomenat "Pacte del Botànic" de l'anterior legislatura en un acte solemne al Castell de Santa Bàrbara d'Alacant. El "Pacte del Botànic II" s'ha assolit aquest mateix matí just abans del començament de la sessió d'investidura a les Corts Valencianes.

Després del discurs de Ximo Puig, els tres líders s'han traslladat de València a Alacant per la cerimònia oficial de la firma del nou acord de govern.

 

 

La sessió d'investidura es reprendrà aquest dijous amb la votació que proclamarà Ximo Puig com a president de la Generalitat amb els vots a favor de 52 dels 99 diputats de la cambra legislativa valenciana.

 

Les Corts Valencianes durant el discurs d'investidura de Ximo Puig (EFE)

 

El "Botànic II" preveu un govern amb dotze conselleries, dues més que ara. L'acord implica que els socialistes gestionaran sis conselleries i Compromís quatre. Unides Podem assumirà, finalment, les conselleries d'Habitatge i Transparència, i també ocuparà la vicepresidència segona i una comissió delegada de Canvi Climàtic.

Ximo Puig destaca com a gran prioritat combatre la violència de gènere

El socialista Ximo Puig tornarà a ser el president de la Generalitat Valenciana (EFE)


Després de repetir triomf als comicis, Puig ha obert el seu discurs d'investidura afirmant que aquest dijous mateix convocarà el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. Un dels últims casos va passar a Alboraia. El candidat a la reelecció ha dit que aquest "és el gran problema, el més greu que tenim a la nostra societat."

"La màxima responsabilitat de tots és acabar junts amb aquest drama que pertoca a tothom. És un repte polític i cal treballar plegats contra el terrorisme masclista. L'equidistància és la connivència. Una Comunitat Valenciana lliure de violència contra les dones és una obligació irrenunciable"


El candidat socialista ha remarcat durant el discurs que actuarà amb diàleg i lleialtat, i ha insistit que farà de la reivindicació d'un "finançament just" per al seu territori una de les principals prioritats de la legislatura. Entre aquestes màximes prioritats, Ximo Puig ha subratllat la de reduir l'atur en un 10% i eliminar la pobresa infantil.

ARXIVAT A:
País ValenciàXimo PuigEleccions autonòmiques 26M
Anar al contingut