L'actor Alec Baldwin, el mes passat mirant un partit de l'Open dels Estats Units de tenis (Reuters/Mike Segar)
L'actor Alec Baldwin, el mes passat mirant un partit de l'Open dels Estats Units de tenis (Reuters/Mike Segar)

Acord de Baldwin amb la família de Hutchins, a qui va matar: obtindran beneficis del film

La família de la cineasta a qui l'actor va disparar per accident retira la demanda i, a canvi, el viudo de Halyna Hutchins serà productor executiu de la pel·lícula "Rust"

Redacció/AgènciesActualitzat

L'actor Alec Baldwin ha arribat a un acord amb la família de la directora de fotografia Halyna Hutchins, a qui va matar d'un tret accidental durant el rodatge de la pel·lícula "Rust", l'octubre de l'any passat.

L'actor s'enfrontava a una demanda per homicidi involuntari presentada per la família de Hutchins que ara serà desestimada.

L'acord estableix que el viudo de la directora de fotografia, Matthew Hutchins, serà productor executiu de la pel·lícula i rebrà una part dels beneficis, tot i que no s'ha revelat en quina quantitat.

Finalment, la producció del film es reprendrà el gener de l'any vinent amb tots els intèrprets principals originals. A més, s'espera que el director del film, Joel Souza, que també va resultar ferit, es reincorpori al rodatge.

Vetlla d'homenatge a la directora de fotografia Halyna Hutchins a Nou Mèxic
Vetlla d'homenatge a la directora de fotografia Halyna Hutchins a Nou Mèxic (Reuters/Kevin Mohatt)


Una qüestió "tràgica i dolorosa"

"Ens plau anunciar la resolució del cas civil presentat en nom de la família de la directora de fotografia Halyna Hutchins", ha escrit Baldwin en una publicació a Instagram.

L'actor ha expressat un agraïment a totes les persones que han contribuït a resoldre aquest assumpte "tràgic i dolorós" i assegura que, al llarg del procés, tothom ha tingut "el desig específic de fer el millor per al fill d'Halyna":

 

Pendents de si l'estat de Nou Mèxic presenta càrrecs

Aquest acord està subjecte a l'aprovació del tribunal, segons han anunciat els advocats de Baldwin. Si finalment s'aprova, la denúncia civil quedaria tancada, però encara falta saber si l'estat de Nou Mèxic, on van passar els fets, presentarà càrrecs.

Fa uns dies es va saber que l'estat havia aprovat una partida pressupostària de 317.000 dòlars perquè la fiscalia pugui presentar càrrecs i enviar a judici quatre involucrats, entre els quals Alec Baldwin.

Segons el diari Los Angeles Times, aquests diners serviran per cobrir les despeses del judici i designar una fiscal especial, Andrea Reeb, com a supervisora del cas.

Alec Baldwin, durant el rodatge de 'Rust'
Alec Baldwin, durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)


Mort accidental enmig d'un rodatge

El 21 d'octubre del 2021, fa prop d'un any, Hutchins va morir a causa d'un tret disparat per una arma que subjectava Baldwin en ple rodatge de la pel·lícula "Rust". El director del film, Joel Souza, va resultar ferit. Arran dels fets, l'actor va presentar-se voluntàriament a l'oficina del xèrif.

Baldwin, que era actor i productor de la pel·lícula, creia que l'arma que estava manipulant era segura. De fet, minuts abans del tràgic accident, l'assistent de direcció en el rodatge va cridar "pistola freda", és a dir, que era una arma sense munició real.

Arran de la mort de Hutchins, va haver-hi diversos comentaris denunciant irregularitats en el set de rodatge, entre les quals, la presència de munició real. El xèrif de Santa Fe va explicar que s'havien localitzat uns 500 cartutxos de munició entre els quals "bales de fogueig i bales falses" però també d'altres que semblaven "bales de veritat"

Una setmana després dels fets, en les primeres paraules de l'actor després de la mort de Hutchins, Baldwin va assegurar que la directora de fotografia era amiga seva. Tot i no poder explicar cap detall de l'accident perquè la investigació encara estava en curs, l'actor va apuntar que "a vegades hi ha accidents durant els rodatges, però res semblant a això".

En una entrevista a la cadena ABC, Baldwin va assegurar plorós que "ningú" havia premut el gallet i que ell "mai no apuntaria ningú amb una arma i dispararia". A l'agost, però, l'FBI va concloure que l'arma "no es podria haver disparat sense prémer el gallet" i que ho havia fet l'actor.

La família de Hutchins va denunciar Baldwin per homicidi imprudent, però, de moment, la Fiscalia no ha presentat cap acusació contra l'actor.

En una investigació paral·lela, a l'abril, les autoritats de Nou Mèxic van imposar una multa de 140.000 dòlars als productors de "Rust", entre els quals hi havia Baldwin, per no garantir el protocol de seguretat.

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut