Barcelona

Acord a CaixaBank per reduir la plantilla amb 2.600 sortides voluntàries i 800 desplaçaments forçosos

Són 400 persones menys del que estava previst inicialment. Es faran a través de prejubilacions, baixes incentivades i excedències voluntàries. L'acord inclou, també, el desplaçament forçat d'uns 800 treballadors en lloc dels 1.200 previstos inicialment.

RedaccióActualitzat
Acord entre CaixaBank i els sindicats per a la reducció de la plantilla. Finalment, hi haurà 2.600 sortides voluntàries, és a dir, unes 400 menys del que estava previst inicialment. Es faran a través de prejubilacions, baixes incentivades i excedències voluntàries. Els treballadors se'ls compensarà amb 45 dies per any treballat amb un límit de 42 mensualitats. Les dues parts tenien la voluntat de tancar l'acord abans de l'1 d'abril, quan ha de canviar la normativa sobre jubilacions.

El pla, que no preveu cap acomiadament forçós, s'articularà a través d'un ERO en dues fases, fins al desembre de l'any vinent. L'acord inclou, també, el desplaçament forçat d'uns 800 treballadors en lloc dels 1.200 previstos inicialment. Això sí, la meitat seran a més de 150 quilòmetres de distància del seu lloc de feina actual.

Els sindicats CCOO, SECPB, UGT, SIB i CIC-FEC han acollit positivament l'acord i l'han firmat aquesta matinada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut