El viatge es va haver de cancel·lar, amb un cost estimat d'uns 115.000 euros (iStock)

Acomiaden un pilot per esnifar cocaïna en una nit d'excessos abans d'un vol de 12 hores

L'home va relatar-ho en to victoriós a una companya de feina, que va destapar l'escàndol prèviament a l'enlairament

RedaccióActualitzat

Un pilot de British Airways ha estat acomiadat després que la companyia hagi comprovat que va consumir cocaïna abans d'emprendre un vol intercontinental de 12 hores amb passatgers. El viatge es va haver de cancel·lar, amb un cost estimat de 100.000 lliures esterlines, uns 115.000 euros.

Segons publica The Sun, l'home havia de fer de copilot en un trajecte entre Johannesburg, a Sud-àfrica, i Londres, al Regne Unit, però es va entregar a una nit d'excessos abans de l'enlairament.

Ell mateix es va encarregar de relatar-los a una companya de feina, a qui va enviar diversos missatges en to victoriós. La dona, una hostessa amiga seva, va alertar preocupada els superiors, que van suspendre el pilot immediatament.

L'endemà va volar com a passatger fins a l'aeroport de Heathrow, on el van sotmetre a una prova de drogues en què va donar positiu.


Una nit "molt trapella"

El pilot va confessar en els missatges haver estat "molt trapella" i, entre altres coses, es va vantar "d'haver esnifat dels pits d'una dona".

També va explicar que durant el transcurs dels esdeveniments es va establir un debat sobre "quina de les pitreres de les participants en la festa era millor per fer-s'hi una ratlla". 

A més, va reconèixer estar tan perjudicat "que ni tan sols podia aixecar el cap".

Malgrat l'escàndol, fonts de British Airways asseguren que els passatgers del vol afectat no van córrer cap risc a causa del comportament imprudent del pilot.

També s'ha pronunciat sobre els fets l'Autoritat d'Aviació Civil del Regne Unit, que li ha retirat el certificat mèdic perquè no pugui volar.

L'autoritat ha explicat que les companyies han d'informar en el cas que detectin que un pilot "ha fet un ús indegut de begudes o drogues":

"En aquests casos, suspendríem immediatament el seu certificat mèdic, la qual cosa significa que no podria volar. En la majoria dels casos, el pilot faria una avaluació amb un equip mèdic i, si volgués tornar a volar, es posaria en marxa un programa integral de rehabilitació."

 

ARXIVAT A:
AeroportsÀfricaSeguretatRegne Unit
Anar al contingut