Acomiada 900 treballadors de cop en una trucada de Zoom
El cap de l'empresa va atribuir la decisió a problemes de productivitat (iStock)

Acomiada 900 treballadors de cop en una trucada de Zoom

El conseller delegat de l'empresa nord-americana Better.com, Vishal Garg, s'ha disculpat davant les crítiques que ha rebut

Redacció Actualitzat

Els van convocar a una reunió de l'empresa a través de l'aplicació de videotrucades Zoom i el primer missatge ja va ser clar:

"Si ets en aquesta trucada, formes part del grup de desafortunats que seran acomiadats. El teu lloc de feina s'acaba aquí de forma immediata."

Va passar la setmana passada i qui pronunciava aquestes paraules era el conseller delegat de Better.com, Vishal Garg. Es tracta d'una empresa nord-americana especialitzada en préstecs per a hipoteques.

El moment l'han compartit diversos usuaris a través de Twitter, criticant la fredor de Garg a l'hora de traslladar la notícia als treballadors afectats, que representen prop del 15% de l'empresa. Al vídeo, exposa els seus arguments: la baixa productivitat i els mals resultats.

El vídeo comença amb aquestes paraules: "És la segona vegada a la meva carrera que faig això i no ho vull fer. L'última vegada vaig plorar." Com tot el discurs, el fa sense expressar cap emoció i llegint les notes que té sobre la taula.

Entre les crítiques que ha rebut, el fet que som a les portes del Nadal. A més, la setmana passada, l'empresa Better.com va rebre una injecció de 750 milions de dòlars per part d'un grup d'inversors.

L'empresa justifica la decisió per la necessitat de posicionar el negoci "en un mercat de propietat d'habitatges que evoluciona radicalment". En declaracions a la BBC, el cap de finances de Better.com, Kevin Ryan, explica que calia "una plantilla reduïda i concentrada" per assumir aquesta evolució.

Aquest dijous, Vishal Garg ha demanat perdó pel que diu "una gestió equivocada". Assegura sentir-se avergonyit, tot i que reitera que els acomiadaments eren necessaris.


Un caràcter polèmic

La gestió de Garg ja havia estat qüestionada l'any passat, després d'un correu electrònic que va enviar al personal que va publicar la revista Forbes. Se li atribuïa un caràcter volàtil i recollia un correu intern que havia enviat als seus treballadors en què afirmava, en majúscules, que eren massa lents, els titllava de "dofins estúpids" i assegurava que l'avergonyien.  

Anar al contingut