L'emblema de Nissan a la planta de la Zona Franca de Barcelona
L'emblema de Nissan a la planta de la Zona Franca de Barcelona

Acciona vol acomiadar 500 treballadors que estaven subcontractats per Nissan

Acciona ha decidit cancel·lar anticipadament el seu contracte de logística amb la marca automobilística, que vencia al març

El tancament de Nissan comença a tenir conseqüències entre les empreses que hi treballaven de manera indirecta. La direcció d'Acciona ha comunicat al comitè d'empresa que presentarà un expedient per acomiadar tota la plantilla, de 580 treballadors. Estaven subcontractats a Nissan per fer feines de logística. Acciona ha decidit cancel·lar anticipadament aquest contracte, que vencia al març.

La direcció d'Acciona ha comunicat al comitè d'empresa de la Zona Franca la decisió, que afecta el mig miler de subcontractats per Nissan a Barcelona i Sant Andreu de la Barca.

En un comunicat, Comissions Obreres ha exigit la retirada de l'expedient i ha reclamat de manera "urgent" a les administracions que es garanteixi l'ocupació de les empreses proveïdores i subcontractades de l'automobilística. Davant aquesta situació, els sindicats també han programat una reunió el pròxim dilluns per preparar un calendari de mobilitzacions.

 

1.400 llocs de treball en perill

Nissan ha pactat amb els sindicats ajornar el tancament de les seves plantes a Catalunya fins al desembre del 2021. L'ERO, que finalment s'ha acordat, afecta més de 3.000 persones. No té en compte, però, totes les empreses que en depenen.

D'una banda, hi ha la plantilla de treballadors de les empreses que tenia subcontractades. Són 1.446 externs. Són transportistes, personal de neteja, de logística... Molts treballen a la mateixa fàbrica de Nissan, colze a colze amb els treballadors de la firma japonesa. Tenen pitjors salaris i les seves indemnitzacions seran molt pitjors.

De l'altra, hi ha les empreses proveïdores de la multinacional. En aquest cas són més de 15.000. Una xifra que alguns sindicats eleven a 20.000. El tancament de les tres plantes de Nissan a Catalunya afectarà més de 400 empreses, moltes de les quals són petites i mitjanes, segons dades de la patronal PIMEC.

 

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut