Madrid

Acciona ven el seu 25% d'Endesa a Enel, que assoleix així el control total de la companyia elèctrica

Endesa ja és italiana. La constructora Acciona ha tancat l'acord per vendre el 25% que tenia de l'elèctrica espanyola a la italiana Enel. La venda s'ha fet per un valor d'11.100 milions d'euros. Acciona obtindrà 8.000 milions d'euros en efectiu i la resta en actius renovables. Ara només caldrà esperar l'aprovació dels organismes de control i regulació europeus i espanyols sobre energia i competència. La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha avançat que el govern es mantindrà neutral. En previsió de l'acord, la Comissió Nacional del Mercat de Valors havia suspès la cotització de les accions d'Endesa i d'Acciona.

Actualitzat
L'empresa elèctrica espanyola Endesa ha passat a estar sota el control pràcticament total de l'empresa pública italiana Enel. A la una del migdia d'aquest divendres, el conseller delegat d'Enel, Fluvio Conti, ha aterrat a Madrid procedent de Roma per firmar l'acord. A les tres de la tarda, Conti i el seu home fort a Espanya, Andrea Brentan, s'han reunit en privat amb José Manuel Entrecanales, president d'Acciona i encara d'Endesa. Després de la reunió, han dinat plegats i tot seguit s'han traslladat a la seu d'Endesa a Madrid.

A les cinc de la tarda, Endesa ha celebrat una primera reunió del seu consell, sense la presència dels consellers d'Acciona. A la reunió, els delegats d'Enel han presentat l'acord perquè el consell aprovi el traspàs d'actius d'energies renovables i centrals hidràuliques per un valor de més de 3.000 milions d'euros. Tot seguit, cap a les sis de la tarda, els executius d'Enel i Acciona han firmat l'acord de compravenda del 25% de les accions d'Endesa. Posteriorment, el consell d'Endesa s'ha tornat a reunir, aquesta vegada en ple, per aprovar per unanimitat els comptes del grup del 2008 i un dividend per valor de 5.920 milions d'euros.

Una vegada formalitzat l'acord de compravenda, Andrea Bertran s'ha reunit amb 20 entitats financeres per firmar el crèdit, de més de 7.500 milions d'euros, que Enel farà servir per pagar a Acciona l'operació.
Anar al contingut