Madrid

Acció Cultural demana a l'Estat que intervingui i permeti veure TV3 al País Valencià

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, ha comparegut al Senat a petició del grup de l'Entesa per explicar la situació de les emissions de TV3 al País Valencià. Climent ha destacat la importància cultural que té legalitzar les emissions de Televisió de Catalunya i l'advocada d'ACPV ha manifestat que són els poders públics els responsables que tots els ciutadans tinguin dret a la reciprocitat i a "més quota en la nostra llengua". En aquest sentit, Acció Culural diu que l'Estat hauria d'intervenir per "resoldre" la situació de les emissions de TV3 i el País Valencià.

Actualitzat
Davant la Comissió de Cultura del Senat, Acció Cultural ha explicat que la qüestió de les emissions de TV3 al País Valencià hauria d'estar en mans de l'Estat, ja que, a banda de ser responsabilitat seva, les comunitats s'han mostrat "incompetents" per arribar a acords que garanteixin la reciprocitat i donin garanties jurídiques a aquesta situació.

Climent ha recordat, en la seva compareixença, els passos que s'han fet per posar en marxa la seva iniciativa legislativa popular Televisió Sense Fronteres per garantir l'emissió de TV3 al País Valencià, que ja ha arribat a la mesa del Congrés i a partir d'ara, un cop passades les eleccions municipals i autonòmiques, començarà el seu tràmit parlamentari. Climent ha recordat també que durant 26 anys TV3 s'ha pogut veure ininterrompudament i "sense problemes" i, en aquest sentit, ha fet una crida que es mantingui i que TV3 es pugui veure al País Valencià, així com Canal 9 a Catalunya.

Per Climent, "ningú al segle XXI entén que els poders públics s'oposin al pluralisme en la comunicació i els ciutadans gaudeixen d'una àmplia oferta comunicativa".

Acció cultural ha xifrat en 3,7 milions d'euros el que costaria a l'Estat la reciprocitat de les televisions en matèria lingüística.

Els populars, per la seva part, s'han defensat i han explicat que el govern valencià només s'ha cenyit a la legalitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut