Detall de raïm madurant al cep
Detall de raïm madurant al cep

Acció Climàtica situa en 0,40 i 0,46 euros de mitjana els costos de producció del quilo de raïm per elaborar cava

ACN Vilafranca del Penedès - El Departament d'Acció Climàtica estima que els costos de producció del quilo de raïm per elaborar cava se situen, de mitjana, en 0,40 i 0,46 euros, en funció de la varietat. Les xifres surten del primer estudi dels costos de producció de la verema 2022, presentat aquest dijous durant la Taula del Cava. L'estudi s'ha basat en l'anàlisi de les despeses del conreu de les tres varietats utilitzades al cava -xarel·lo, macabeu i parellada-, amb dades recollides al Penedès, la Conca de Barberà i Tarragona. La consellera Teresa Jordà ha insistit que aquesta taula de costos ha de servir d'orientació als cellers per pagar els pagesos aquest preu mínim, tal com marca la llei, i ha anunciat que hi haurà inspeccions per controlar que així sigui.

Anar al contingut