L'arquebisbe de Washington, el cardenal Donald Wuerl
L'arquebisbe de Washington, el cardenal Donald Wuerl

Acceptada la renúncia de l'arquebisbe de Washington, acusat d'encobrir abusos a menors

El cardenal Donald Wuerl havia demanat la renúncia el passat mes de setembre al papa, que ara finalment ha acceptat

Actualitzat

El papa Francesc ha acceptat aquest divendres la renúncia de l'arquebisbe de Washington, el cardenal Donald Wuerl, acusat d'encobrir casos d'abusos a menors.

Notícia relacionada: Més de 300 sacerdots, acusats d'abusos sexuals a Pennsilvània

El cardenal havia explicat uns dies abans en una carta als sacerdots de l'arxidiòcesi de Washington la seva decisió de demanar la renúncia al papa. No era el primer cop que feia aquesta petició, tres anys abans ja l'havia presentada per motius d'edat.

L'informe de la Fiscalia de Pennsilvània, un document de 1.356 pàgines, ha revelat casos d'abusos de sacerdots a més de mil menors. El nom de Wuerl va aparèixer diverses vegades a l'informe, per mala gestió i encobriment quan era bisbe de Pittsburgh.

Notícia relacionada: Contundent carta del papa Francesc contra l'últim escàndol de pederàstia als EUA

La carta del papa Francesc ha estat publicada a la pàgina web de l'arquebisbat de Washington, on accepta la renúncia i agraeix la petició "per deixar clara la intenció de posar el projecte de Déu al davant, fins i tot, de qualsevol projecte personal". El pontífex també diu a Wuerl que "vostè té prou elements per justificar les seves accions i distingir entre el que significa encobrir crims o no ocupar-se de problemes o cometre alguns errors".

ARXIVAT A:
EsglésiaEstats UnitsAgressió sexual
Anar al contingut