La concentració davant del TSJC aquest divendres a Barcelona
La concentració davant del TSJC aquest divendres a Barcelona
Barcelona

L'alliberament dels detinguts tanca la concentració davant del TSJC després de dos dies

RedaccióActualitzat

Final de festa per celebrar la llibertat dels detinguts aquest divendres a la tarda.

L'ANC i Òmnium han donat per acabat l'acte davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Amb actuacions musicals d'arreu dels Països Catalans, s'han sentit cançons de Llach o Raimon i crits de "votarem".

Les entitats independentistes anuncien mobilitzacions puntuals i permanents en resposta a les actuacions policials i judicials.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha qualificat la protesta com un exemple de dignitat democràtica:

"Avui Barcelona és l'exemple de la dignitat democràtica a Europa, defensada pacíficament per gent com vosaltres. I això no ho pot aturar ningú: ni cap fiscal, ni cap Audiència Nacional. De debò, som imparables i Europa ens mira."

Jordi Cuixart, president d'Òmnium, ha cridat a la mobilització permanent:

"Ens acusen d'una cosa, que aquí sí que té raó la Fiscalia. I és d'incitar a la mobilització permanent. Doncs miri, senyor fiscal, té raó. Mobilització permanent. Catalans i catalanes, a la defensa de Catalunya."

La mobilització ha durat dos dies, en un ambient festiu.

 

Les entitats sobiranistes, les convocants, havien demanat que la mobilització fos permanent fins que tots els detinguts no quedessin en llibertat. Amb tot, els detinguts han declarat aquest matí en un altre indret, a la Ciutat de la Justícia, on hi ha una altra concentració per demanar-ne la llibertat.

Curiosament, aquest divendres, al TSJC hi havia previst un altre acte: la jura dels nous fiscals destinats a Catalunya.

Aquest dijous, l'òrgan de govern de la judicatura, el Consell General del Poder Judicial, va qualificar aquesta concentració de "pressió inadmissible a la independència dels jutges".

 

Acampada nocturna

A la tarda i al vespre d'aquest dimecres es van arribar a concentrar davant del TSJC fins a 20.000 persones, la majoria de les quals van marxar a casa un cop acabada la jornada. Però uns quants centenars s'hi van quedar per passar-hi la nit. Han dormit en una seixantena de tendes i també en sacs de dormir directament a terra.

 

 

Mobilització simbòlica

Quan s'han llevat, aquest divendres al matí, s'han trobat l'esmorzar preparat pels voluntaris de l'ANC que s'encarreguen de l'organització d'aquesta mobilització. Aquest matí, el lloc de concentració s'ha convertit en simbòlic, perquè els detinguts no els han portat a declarar aquí, sinó a la Ciutat de la Justícia. De fet, molts han marxat cap allà, on hi ha convocada una altra concentració de suport.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut