L'Ingrid surt de la tenda on viu des de fa una setmana, davant l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat
L'Ingrid surt de la tenda on viu des de fa una setmana, davant l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat
L'Hospitalet de Llobregat

Acampada de la PAH a l'Hospitalet per exigir un pis per a una dona i el seu fill

La desnonada ocupava un pis d'un banc i l'Ajuntament que li ha ofert alternatives que, per la PAH, són insuficients

RedaccióActualitzat

Una veïna de l'Hospitalet de Llobregat, desnonada del pis que ocupava amb el seu fill de 5 anys, fa una setmana que ha acampat davant l'Ajuntament del municipi. La dona, acompanyada d'activistes de la PAH, reclama un pis de lloguer social.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha fet una cassolada aquest dimecres per denunciar el cas de l'Ingrid.
 

No tenen la intenció de desmuntar l'acampada fins que torni a tenir un pis on viure. Ella, que està a l'atur, i el seu fill feia set mesos que vivien en un pis propietat d'una entitat bancària i dimecres passat els Mossos els van desallotjar, en el segon intent:

"Estic lluitant per un sostre digne per al meu fill, perquè s'ho mereix, i per a mi. No vull ajudes, però no visc d'ajudes ni n'he viscut. Vull un sostre digne d'acord als meus ingressos."


El nen viu actualment a casa d'una amiga.

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha explicat que els serveis socials li han ofert viure temporalment en un alberg o que el consistori assumeixi el cost d'una habitació durant uns dies, i que la família no ho ha acceptat, segons Jesús Husillos, tinent d'alcalde de Serveis Socials de l'Hospitalet:

"Sembla que aquesta ciutadana el que vol és un pis. I això, des del sistema de serveis socials, és impossible. La missió principal és abordar una situació concreta d'emergència. Això s'ha fet. S'ha reiterat l'oferiment en diferents ocasions al llarg d'aquests dies i la ciutadana ho està rebutjant."

La PAH ha considerat insuficients les ajudes que li han plantejat. 

Al juliol, el col·lectiu va aconseguir parar diversos desnonaments, però amb aquest cas no han tingut sort. Unes 200 famílies més estan a l'espera de pisos d'emergència.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgePobresaHipoteques
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut