Una pista d'esquí de l'estació de Port Ainé, aquest divendres (ACN)
Una pista d'esquí de l'estació de Port Ainé, aquest divendres (ACN)

S'acaba una temporada d'esquí amb xifres rècord de neu i d'esquiadors

Només el mal temps de molts caps de setmana l'ha deslluïda

RedaccióActualitzat

A l'espera de les dades oficials, la majoria d'estacions d'esquí del Pirineu català han tancat aquest cap de setmana la temporada amb xifres de rècord.

Al Pirineu occidental tot indica que les 11 estacions han superat els forfets venuts la temporada passada, que ja va ser la millor dels últims 8 anys.

Segons Juli Alegre, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, és el resultat d'una campanya excepcional pel que fa a la neu:

"Podríem qualificar-la de molt bona, tant quant a la qualitat de neu que hem tingut al llarg de la temporada com a la quantitat. I tot fa preveure que superarem la temporada de l'any 2016-2017, la passada, i podem arribar a la xifra inicialment prevista d'1.300.000 forfets."

A Baqueira calculen que han superat els 808.000 esquiadors de la temporada passada, mentre que a Port Ainé i a Espot han fregat els 175.000.

Caps de setmana de mal temps

Al Port del Compte arribaran als 88.000. El director d'aquesta estació, Albert Estella, ha lamentat que la temporada ha quedat deslluïda pel mal temps que ha fet durant molts caps de setmana:

"Hem perdut 8 o 9 caps de setmana tranquil·lament: un per la neu, l'altre pel vent, i clar, el mal temps ha provocat que no pugés la gent."

Al Pirineu de Lleida, el pròxim cap de setmana només quedaran oberts els circuits d'esquí nòrdic de Tavascan i, possiblement, també els de Tuixent i de Sant Joan de l'Erm, si el temps ho permet.

 

"Un any fantàstic"

Pel que fa a les estacions del Pirineu de Girona, la temporada també ha estat més que bona. Aquest cap de setmana han tancat 3 de les 4 estacions.

A la principal, la de La Molina, la directora comercial, Marta Viver, l'ha qualificada com la millor de la història, tant per la neu com pels forfets venuts, 376.139 (un augment del 14% respecte a l'any passat). També han decidit mantenir-la oberta un cap de setmana més del previst:

"Ha estat un any fantàstic, i tenint en compte que ja veníem d'una gran temporada, encara ens fa estar més orgullosos. Hem incrementat la venda del forfet de temporada, que és el que fa mantenir els visitants."

A Vallter 2000, en canvi, no estan tan contents, perquè hi va haver poca neu durant els primers mesos de la temporada, i quan n'hi ha hagut també ha bufat molt de vent i l'han haguda de tancar durant molts caps de setmana.

A la Vall de Núria, la valoració també és moderadament bona.

Anar al contingut