Barcelona

Acaba sense incidències la vaga al metro de Barcelona

A partir de les 10 de la nit ha començat un segon torn de vaga que ha durat fins al final del servei, a dos quarts d'una de la matinada

RedaccióActualitzat

Segona jornada d'aturades al Metro de Barcelona. La primera part de la vaga ha començat a les 9 del matí i ha acabat a les 3 de la tarda, sense que hi hagi hagut incidències remarcables. Només ha circulat un de cada tres combois, l'equivalent a una freqüència de pas de cada 15 minuts, aproximadament. La vaga s'ha desenvolupat amb normalitat, amb el compliment dels serveis mínims, segons ha informat TMB. En general s'han registrat poques concentracions de passatgers a les estacions. Només a la Sagrera hi ha hagut un elevat volum de passatgers a la línia 1 i 5, que ha obligat la companyia a regular els fluxos d'usuaris a l'accés de l'estació per evitar el col·lapse a les andanes.

Pràcticament el 100% dels treballadors han seguit l'aturada, segons han indicat els sindicats. Uns 400 treballadors, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest matí pel centre de Barcelona contra la precarietat laboral que consideren que hi ha en el seu conveni col·lectiu. La marxa ha arrencat a dos quarts d'onze a la plaça Urquinaona amb el lema 'No a la congelació salarial. Contra la reforma laboral" i ha recorregut la Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume.

El segon torn de vaga d'aquest dimecres ha començat a les 10 de la nit i ha durat fins al final del servei, a dos quarts d'una de la matinada, i també ha circulat el 30% dels trens. Aquesta aturada també s'ha desenvolupat sense incidents.

La d'aquesta setmana és la quarta vaga al metro. Recordem que n'hi va haver el 2 de febrer, també el 22 i 24 de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress, el dia del partit de futbol Barça-Madrid i ara coincidint amb el Saló Alimentaria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut