Agents de la Guàrdia Civil s'enduen capses amb documentació de l'Ajuntament d'Alpicat. (Foto: ACN)
Agents de la Guàrdia Civil s'enduen capses amb documentació de l'Ajuntament d'Alpicat. (Foto: ACN)
Alpicat

Acaba sense cap detenció l'escorcoll a l'Ajuntament d'Alpicat per presumpta corrupció urbanística

La Guàrdia Civil inspecciona l'edifici des del matí per presumptes pagaments i contractacions irregulars

RedaccióActualitzat

L'escorcoll a l'Ajuntament d'Alpicat (Segrià) ha acabat sense cap detenció però amb la confiscació d'una trentena d'expedients. La Guàrdia Civil ha inspeccionat l'edifici des de les 10 del matí fins a poc després de les tres de la tarda d'aquest dijous. El motiu, presumptes pagaments i contractacions irregulars, que s'investiguen arran d'una denúncia de la cap de l'oposició.

L'escorcoll podria estar relacionat amb un presumpte delicte de prevaricació i contractació il·legal al consistori que encapçala Pau Cabré (CiU). No se sap encara, però, si la investigació seria contra ell o contra tot el consistori, però el cas és que no hi ha hagut detencions. L'advocat del consistori, Carles López, ha considerat "desproporcionada" l'actuació policial.

Es dóna la circumstància que Cabré va ser absolt el febrer del 2013 per l'Audiència de Lleida d'un delicte contra l'ordenació del territori pel qual havia estat condemnat en primera instància el 2012 a vuit mesos de presó i vuit d'inhabilitació per càrrec públic per concedir una llicència per construir una nau en sòl rústic.

Anar al contingut