sindicats
Els sindicats de la funció pública durant una reunió
Barcelona

Acaba sense acord ni nova convocatòria de reunió la Mesa de la Funció Pública per negociar el Pla d'Ocupació

El govern català i els sindicats de la funció pública s'han tornat a reunir per mirar de negociar el Pla d'Ocupació per optimitzar el personal de la Generalitat que va presentar la setmana passada la vicepresidenta, Joana Ortega. Una trobada que ha acabat sense acord ni convocatòria de nova cita després de més de tres hores reunió.

RedaccióActualitzat
En acabar la reunió, els sindicats han manifestat que la trobada només ha servit per demostrar la "nul·la" voluntat negociadora del govern, a qui acusen de voler aplicar de forma unilateral i immediata la reducció del 15% en jornada i sou dels interins. A més, asseguren que des del govern se'ls ha contestat amb diversos "no" o amb silencis a totes les seves propostes i que només han mostrat interès a negociar la mobilitat.

El Pla d'Ocupació conté diverses mesures per racionalitzar el sector públic: des de la concentració de jornades laborals, a la mobilitat geogràfica pels funcionaris i personal laboral, a més de la reducció d'un 15% de jornada i sou a prop de 7.000 interins.

Els sindicats volen esmenar aquestes propostes, que defineixen com la translació de la reforma laboral a l'àmbit de l'administració catalana.
Anar al contingut