Barcelona

Acaba sense acord la trobada entre govern i sindicats sobre la retallada de 625 milions a funcionaris

El govern de la Generalitat i els sindicats han acabat a primera hora de la tarda l'última reunió sobre la retallada en la funció pública. Ho han fet sense arribar a cap acord, ni en la reducció en les pagues extres del 2012 ni tampoc en qüestions on darrerament s'havien acostat posicions, com la rebaixa de la jornada i el sou a part dels interins. Els sindicats han anunciat mobilitzacions a partir de la setmana vinent com a única manera de pressió per fer canviar la postura del govern.

RedaccióActualitzat
Els sindicats arribaven a la reunió després de veure com el govern tornava a carregar els neulers sobre els funcionaris. Els representants dels treballadors, que ja estan en contra de l'estalvi de 625 milions d'euros que el govern vol fer per a l'any 2012, van veure aquest dijous com el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, anunciava que l'impagament de la disposició addicional tercera de l'Estatut es traduiria de nou en un cop als comptes dels funcionaris.

El govern ha optat per retardar la paga extra dels treballadors públics i el pagament a proveïdors. Com a resposta, els sindicats van abandonar la taula sectorial de negociació. Els representants sindicals van intentar assistir a la roda de premsa al Palau de la Generalitat, però els van impedir l'entrada. Lamenten que el govern no els informés de la mesura i se n'haguessin d'assabentar per la premsa.

Els sindicats volen negociar

Abans de la trobada, Josefina Pujol, coordinadora de l'àrea pública de CCOO, ha explicat a "Els matins" de TV3 que, malgrat la plantada de dijous, els ànims dels sindicats és continuar negociant. Pujol ha marcat les línies vermelles dels treballadors públics: conservar tots els llocs de treballs i saber quina serà la retallada sobre els salaris.

Els sindicats defensen augmentar els ingressos i retallar altres despeses, com reduir personal eventual, les dietes i les externalitzacions, i revisar les jubilacions. Pel que fa als ingressos, Pujol recorda que amb l'impost de successions s'haurien recaptat gran part d'aquests 625 milions d'euros que el govern vol estalviar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut