Les feines de rescat no han parat ni de dia ni de nit durant els 8 dies que han passat des de l'accident (EFE)
Les feines de rescat no han parat ni de dia ni de nit durant els 8 dies que han passat des de l'accident (EFE)
Totalán, Màlaga

Acaba la perforació dels 60 metres del túnel paral·lel al pou on va caure Julen

L'equip de rescat miner es prepara per fer l'excavació a mà de l'escomesa horitzontal d'uns 4 metres per arribar fins al nen

Actualitzat

L'equip que treballa a Totalán per rescatar el Julen, el nen de 2 anys que va caure en un pou fa més d'una setmana, ha aconseguit perforar la galeria vertical paral·lela al pou en què se suposa que hi ha el petit.

Aquest dilluns s'ha arribat a un 60 metres de profunditat i aquest dimarts s'ha de començar a entubar el pou per impedir despreniments. Abans que els miners vinguts d'Astúries per perforar un túnel horitzontal baixin per aquesta galeria, cal assegurar-la, cosa que es preveia acabar aquest matí.

 

Els treballs per rescatar Julen no s'han aturat ni de dia ni de nit (EFE)

 

Vuit miners, en torns de dos, faran la galeria horitzontal i està previst que triguin un dia més. Baixaran amb una càpsula de rescat d'1,05 metres de diàmetre i 2,5 d'altura, dissenyada pel director tècnic de Consorci Provincial dels Bombers de Màlaga, Julián Moreno, i construïda pels ferrers d'Alhaurín de la Torre. Aquesta càpsula s'assembla a un ascensor, es controla a través d'una grua de precisió i està equipada amb conductes per a l'aire, i un afegit que pot portar càrregues de 500 quilos de terra, que s'haurà d'anar extraient.

 

Un rescat ple d'entrebancs

El primer dia de la desaparició del Julen ja es va veure que no era possible arribar fins al nen des del pou on havia caigut. El nen hi va caure el diumenge 13 al migdia, quan passava el dia amb familiars i amics a la finca.

Es tracta d'un pou de prospecció d'aigua de 25 centímetres de diàmetre i uns 110 metres de profunditat. Les principals dificultats per rescatar el nen han estat la profunditat fins a on es va escolar el Julen, que es calcula que és a uns 80 metres, i l'orografia, que ha impedit la perforació d'un túnel lateral i també ha dificultat l'excavació del túnel vertical.

ARXIVAT A:
JulenAndalusiaMenors
Anar al contingut